Fartkameran avslöjade olovlig körning

Fartkameror kan inte bara avslöja fortkörare, i bland kan de också få en del sidofångster. Som till exempel körkortslösa förare.

Polisens satsning på trafikövervakning i Virserumstrakten gav resultat. 20-talet förare rapporterades för fortkörning.

Polisens satsning på trafikövervakning i Virserumstrakten gav resultat. 20-talet förare rapporterades för fortkörning.

Foto: Olof Carlson

Virserum2018-05-25 11:07

Polisens mobila fartkamera kunde vid klockan 03 44 under natten till fredagen fånga en sådan, och vid den efterföljande bildbehandlingen kunde man se att föraren inte fanns med i körkortsregistret.

Sista ordet i den här händelsen är dock inte sagt ännu. Den misstänkte, en man i 50-årsåldern hemmahörande i Västerviks kommun har efterräkningar att vänta efter den här resan.

Polisens satsning med den mobila fartkameran i Virserumstrakten inbringade en bra slant till statskassan, till bilisternas stora förtvivlan. Under de timmar kameran stod uppställd passerade 800 bilar och 20 av förarna rapporterades för fortkörning. Det är lätt att fastna i en kamera som står där det inte brukar finnas någon.

Allt enligt polisens egen facebooksida som berättar utförligt om torsdagens arbete i och runt Virserum.

Under torsdagen gjorde polisen dessutom en utflykt till landsbygden, till Bösebo utanför Virserum, där tiotalet bilförare kontrollerades. Men alla fick fortsätta färden, utan några anmärkningar från ordningsmaktens sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!