Det säger Maleka Hemat, grundaren bakom AFG.

– I början var vi en grupp afghanska kvinnor, därav namnet. Men nu är vi en grupp på drygt 40 personer med olika nationaliteter, bakgrunder och åldrar. Så vi funderar på att byta namn, berättar Maleka Hemat.

Föreningen träffas två gånger i månaden i IOGT-NTO:s lokaler i Vimmerby, där de brukar träffas och prata, utbyta erfarenheter och fika tillsammans.

– Jag ville starta en grupp på grund av den ökande psykiska ohälsan bland kvinnor, framförallt bland tonåringar och unga mammor, säger Maleka Hemat.

– Det är olika nivåer av psykisk ohälsa. En del känner sig smådeppiga, andra känner sig ensamma och utanför. Många som är med har skaffat nya vänner genom gruppen. Det känns bra att se att folk blir nöjda och att man kan se ett resultat av gruppen, säger hon.

I framtiden hoppas hon att gruppen kan hitta på ännu fler aktiviteter:

– Vi skulle till exempel vilja hyra simhallen och ordna så gruppen kan få gå dit och simma. Det finns en del kvinnor, både äldre och yngre som inte kan simma idag, säger Maleka.

– Det är viktigt att folk kommer och får ha roligt, vi har haft ett sporttema en gång på en träff. Det går att använda lokalen på många sätt, berättar Maleka.

Varför behövs det en kvinnoförening?

– För att kvinnor ska känna friheten att våga prata ut så är det viktigt att det bara är kvinnor i föreningen.