Snart tar 30-talet nya tomter form

Den här veckan påbörjas etableringen av arbetsplatsen på området Nosshult utanför Vimmerby som ska resultera i dryga 30-talet tomter till hösten.

Den stora ängen i Nosshult ska den närmaste tiden omvandlas till ett nytt bostadsområde med plats för dryga 30-talet tomter.

Den stora ängen i Nosshult ska den närmaste tiden omvandlas till ett nytt bostadsområde med plats för dryga 30-talet tomter.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-07-23 12:00

Vimmerby kommun har avsatt sex miljoner kronor i budget för exploateringen av Nosshult. Den här veckan påbörjas arbetet.

Hur ser planen ut?

– Det är gator som ska byggas och så ska vatten och avlopp dras fram till alla tomter. Den här veckan ska entreprenören påbörja etableringen av arbetsplatsen. Själva arbetet ska börja vecka 32, säger Miklós Hatházi som är chef för Vimmerby kommuns Samhällsbyggnadsavdelning.

Exploateringsområdet är beläget i anslutning till camping- och badplatsen vid Nossen där det är mycket folk i rörelse vid den här tiden på året.

Hur kommer trafiken påverkas under byggtiden?

– Det finns en trafikanordningsplan upprättad för området som har godkänts av trafikingenjör så det ska inte påverka i någon större utsträckning, säger Miklós Hatházi.

Det har varit brist på bostäder i Vimmerby under flera år så de nya tomterna lär bli ett välkommet tillskott. De 30-talet tomterna vid Nosshult kompletteras dessutom nästa år med ett 25-tal tomter vid Nybble. Utöver det finns ett 30-tal så kallade lucktomter belägna inom redan befintliga bostadsområden med i Vimmerby kommuns planer.

Hur ser intresset ut för tomterna?

– Jag vet att det fanns ett 50-tal som visade intresse i ett tidigt skede, men den kommunala tomtkölista som ska gälla till området på Nosshult har inte öppnats än så det är först när den gör det till hösten som vi får se hur stort intresset är, säger Miklós Hatházi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!