Ny säsong och Kristallen-nominering

Alfred Svensson från Tuna håller i dagarna på att slutföra inspelningen av en fjärde säsong av Leif och Billy som kommer att sändas i SVT senare i år.

Klas Eriksson och Alfred Svensson spelar Leif och Billy som återkommer för en fjärde säsong på SVT i slutet av november.

Klas Eriksson och Alfred Svensson spelar Leif och Billy som återkommer för en fjärde säsong på SVT i slutet av november.

Foto: SVT

Vimmerby2019-08-23 19:30

Alfred Svensson och Klas Eriksson har etablerat sig som en populär humorduo på senare år. Det som började med inspelning av sketcher som lades ut på nätet har utvecklats till TV-serier. Deras skapelse "Leif och Billy" är inne på sin fjärde säsong och den tredje som visades på SVT tidigare i år har blivit nominerad som Årets humorprogram till TV-galan Kristallen.

– Det är andra året som vi är med där och det känns stort. Nu konkurrerar vi med serier som Finaste Familjen, Dips, Helt Perfekt och Enkelstöten, så det kommer bli tufft, men det är en ära att bara få vara med där, säger Alfred Svensson om Kristallen som avgörs den 30 augusti.

Det är även klart att den fjärde säsongen av "Leif och Billy" ska visas på SVT senare i år.

– Tidigare har serien släppts på SVT Play först, men nu kommer den sändas i linjär TV på fredagskvällar från början. Dessutom blir avsnitten en halvtimme långa istället för 15-20 minuter och det ställer högre krav på handlingen. Annars kommer tittarna känna igen många karaktärer, men det blir även en del nya, säger Alfred Svensson som de närmaste månaderna ska ägna sig åt att klippa ihop avsnitten.

– Det är en stor utmaning. Vi har flera hundra timmar med material.

Hur trivs du med livet som TV-kändis?

– Det är många som känner igen mig och vill prata och ta en selfie, men det är inget som stör mig. Tvärtom ser jag det som en bekräftelse på att folk uppskattar det vi gör och det är bara roligt, säger Alfred Svensson.

Leif och Billy är nominerat till Årets Humorprogram till Kristallen.
Leif och Billy är nominerat till Årets Humorprogram till Kristallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!