Hon får toppjobb på Björkbacken

Efter ett knappt år som receptionschef på Björkbacken tar Anneli Rimås klivet upp som vice vd i företaget. Ägaren Micael Glennfalk har för avsikt att lämna över ansvaret till henne på sikt.

Anneli Rimås blir vice VD på Björkbackens Turism AB och ska på några års sikt ta över rollen som VD från ägaren Micael Glennfalk.

Anneli Rimås blir vice VD på Björkbackens Turism AB och ska på några års sikt ta över rollen som VD från ägaren Micael Glennfalk.

Foto: Pressbild

Vimmerby kommun2019-09-17 11:00

Turismanläggningen Björkbacken består av hotell, restaurang, stugby, camping och vattenlekpark. Grundaren Micael Glennfalk kommer fortsätta att äga företaget, men lämnar över det operativa ansvaret till Anneli Rimås som utsetts till vice vd.

– Jag började i slutet av oktober förra året och jobbet kändes bra från första början. Jag gillar att ha många bollar i luften och jag har den övergripande blick som krävs för att sammanfoga alla olika delar som ingår i det här jobbet, säger Anneli Rimås.

Hur känns det att få förtroendet att ta över ansvaret?

– Det känns väldigt smickrande och jag är tacksam över att få förtroendet att förvalta det som Micael har byggt upp under en lång tid, säger Anneli Rimås som har en lång bakgrund som egenföretagare.

– Jag har bland annat drivit en sångstudio i Örebro och Zedigs glass som jag kom från senast var inom turistnäring och var säsongsbetonad. Jag gillar att möta gäster och kunder och själva branschen kan man alltid lära sig, säger Anneli Rimås som ska jobba parallellt med Micael Glennfalk de kommande åren.

– Jag känner att det är läge att trappa ner och när jag fann en ersättare som Anneli var valet enkelt. Hon är en naturbegåvning när det gäller serviceyrket. Hon ska gå en extern utbildning och vara redo att ta över om tre år, säger Micael Glennfalk som kan summera en rekordsäsong för Björkbacken.

– Vi har slagit rekord alla månader från maj till augusti i år, säger han.

Karta: Björkbackens Karaktärshotell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!