En betydligt mindre festlig påsk

Det blir en betydligt mindre festlig påsk i år lokalt. Inga stora evenemang anordnas varken på Pumpen i Södra Vi eller på Kharma i Vimmerby.

Konserten med 2Blyga Läppar som var planerad på Pumpen i påsk skjuts fram till november.

Konserten med 2Blyga Läppar som var planerad på Pumpen i påsk skjuts fram till november.

Foto: Morgan Karlsson

Vimmerby kommun2020-03-31 20:30

Som en följd av de begränsningar för offentliga sammankomster som införts med anledning av coronapandemin tvingas nöjesställen ändra sina planer inför påsk.

Pumpen i Södra Vi gick i dagarna ut med att de ställer in båda sina planerade event i påsk.

– Vi skulle haft Casanovas och Expanders på långfredagen och hade räknat med 600 besökare. Påskdagens framträdande av 2Blyga Läppar hade dragit fullt hus med 1100 besökare. Den konserten är dock ombokad till den 14:e november, säger Mats Nilsson som sitter med i styrelsen för Gullringen Nöje AB.

Pumpen förbereder även för att man ska tvingas skjuta på säsongens sista arrangemang.

– Vi skulle haft The Boppers och utomhusbio och en nostalgikväll för 1950-talet. Jag har aldrig varit med om ett så stort intresse för ett arrangemang, men nu lutar det åt att vi kommer få skjuta på det och hitta ett nytt datum längre fram i sommar, säger Mats Nilsson.

På Kharma i Vimmerby fanns långt skridna planer på arrangemang i påsk, men ingen artist var bokad.

– Nu kommer vi bara kunna ha restaurangen och puben öppen. Som tur är har vi ganska stora ytor i lokalen så gästerna inte behöver känna någon trängsel, säger Christopher Novratidis som driver Kharma och känner stor oro för situationen.

– Nu börjar högsäsongen för oss och vi tar in våra största intäkter på de stora arrangemangen som vi inte får anordna nu. Det känns väldigt ovisst i och med att man inte vet hur länge det ska hålla på. 

Kharma har fått avblåsa alla planer på stora arrangemang i påsk.
Kharma har fått avblåsa alla planer på stora arrangemang i påsk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!