Elin blev Namelle – siktar internationellt

Elin Namnieks har blivit Namelle och på fredag släpper hon ny singel. ”Just nu är jag precis där jag vill”, säger Elin, som flyttat till Örnsköldsvik.

Elin Namnieks har blivit Namelle. Nu släpper hon årets tredje singel.

Elin Namnieks har blivit Namelle. Nu släpper hon årets tredje singel.

Foto: Sebastian Ekberg

Vimmerby kommun2019-09-17 18:00

Flytt drygt 80 mil norrut från Vimmerby för att plugga songwriting. Nytt artistnamn. Nya kontakter efter sommarens spelningar i Europa. Och ny singel som släpps på fredag. Det rullar på för Elin Namnieks, som numer går under artistnamnet ”Namelle”.

– Jag har haft ett jättebra år. Namelle liknar mitt eget namn och känns som jag. Och det underlättar att nå ut på den internationella marknaden, som ju är mitt mål, säger Elin, som för två veckor sedan började studera på SIM (Songwriting for the International Market) i Örnsköldsvik.

Eleverna jobbar tätt ihop med utbildningarna Musikmakarna och Dreamhill, i samma byggnad.

– En av Europas bästa låtskrivarskolor, och det är superlyx att skriva låtar som pytsas ut på olika kända artister och få omedelbar feedback. Vi har redan skrivit låtar som eventuellt kan komma med i Melodifestivalen och idag ska jag jobba med material för en irländsk artist bosatt i England.

På fredag släpps singeln ”Bad Luck”, hennes tredje i år.

– Jag skulle gärna ha släppt fler, men ändå känns den här takten lite lagom, jag har varit väldigt nöjd med alla låtarna. De är olika i sin attityd, men temat är detsamma. Relationer och kärlek. Jag är fullt ut ärlig, så ärlig att jag tror att killarna det handlar om känner igen sig...

Efter en sommar med spelningar både i Frankrike, Portugal och stadsfester runt om i Sverige har hon fått ett brett kontaktnät.

– Superkul. Jag har självklart fått ny publik men framförallt träffat många nya musiker jag gärna jobbar mer med. 

För två veckor sedan gick flyttlasset norrut, till Örnsköldsvik, där Elin Namnieks pluggar songwriting med sikte på den internationella marknaden.
För två veckor sedan gick flyttlasset norrut, till Örnsköldsvik, där Elin Namnieks pluggar songwriting med sikte på den internationella marknaden.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!