Bästa besökssiffran på fyra år

Bästa besökssiffran på fyra år och över 10 000 människor inne i parken. Tisdagen tog Astrid Lindgrens Värld ytterligare ett steg närmare drömmålet.

Under tisdagen ringlade köerna långa till Astrid Lindgrens Värld, som kunde summera över 10 000 besökare inne i parken - den bästa besökssiffran på fyra år.

Under tisdagen ringlade köerna långa till Astrid Lindgrens Värld, som kunde summera över 10 000 besökare inne i parken - den bästa besökssiffran på fyra år.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-07-16 16:48

Tidigare i dag skrev vi om tisdagen i vecka 29 och att Astrid Lindgrens Värld alltid brukar leverera fina besökssiffror den dagen. Tisdagen 16 juli 2019 utgjorde verkligen inget undantag.

– Vid klockan 15.30 hade vi över 10 000 besökare inne i parken. Det är den första tvåsiffriga siffran och den bästa besökssiffran sedan 2015, berättar en glad vd, Jocke Johansson.

– Den här säsongen har varit fantastiskt bra hittills. Om man ser till besökssiffror så ligger vi hittills åtta procent över budgeterade mål och tio procent över fjolåret.

I flera år har bolagets förhoppning varit att spränga den där efterlängtade halvmiljonergränsen vad gäller antal besökare. I år ser det bättre ut än någonsin.

Är det dags nu, eller ser du några orosmoln på horisonten?

– Haha. Vi är inte skrockfulla, men brukar säga att vi inte vill prata om det där. Men visst ser det bra ut, och om man tittar på boendebeläggningen och biljettförsäljningen på webben framöver, så finns det inget som tyder på att det inte ska fortsätta att vara en bra säsong, säger Jocke Johansson.

Vad ser du för förklaringar till årets ökning?

– Vädret spelar så klart en stor roll. 20 grader och molnigt, som det har varit i dag, är idealiskt. Perfekt för ett besök i en upplevelsepark och för kallt för att ligga på stranden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!