Vimmerbyföretag växer i England

Bergs Timber AB, som har sitt huvudkontor i Vimmerby, växer på den internationella marknaden.

Bergs vd och koncernchef Peter Nilsson är nöjd med det senaste företagsköpet.

Bergs vd och koncernchef Peter Nilsson är nöjd med det senaste företagsköpet.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby2022-01-14 20:00

Det är Bergs engelska dotterbolag PTPG som har förvärvat företaget P&P Holdings Limited – som säljer, distribuerar och installerar fönster och dörrar i sydvästra London. Affären blev klar i torsdags och det nya bolaget har en årsomsättning på cirka 85 miljoner kronor.

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi. PTPG har haft en lång relation med P&P och vi ser goda möjligheter till tillväxt i deras huvudsakliga geografiska område. Det finns en enorm möjlighet att utvecklas i London, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs Timber.

Påverkar den här affären Vimmerbykontoret på något sätt?

– Nej, det tycker jag inte. Men det förstärker den satsningen som vi gör på fönster, dörrar och trädgårdssortiment. Kunskapsmässigt förbereder vi oss för nästa steg även i Sverige.

Bergs Timber AB har ett flertal dotterbolag i Sverige, Storbritannien, Estland och Lettland som i huvudsak jobbar med olika former av träprodukter. Ett av bolagen är Woodworks by Bergs, som har ett showroom i Vimmerby. De säljer bland annat hus, fönster och dörrar.

Peter Nilsson berättar att det överlag är bra orderingångar hos koncernens bolag för tillfället, även om det alltid byggs lite mindre på vintern jämfört med sommarhalvåret.

Hur har ni påverkats av pandemin?

– Positivt. Många har satsat på sina hem och vi bedömer att det kommer fortsätta. Däremot har det förstås varit lite knöligt med pandemin. Det har varit svårt att resa och det har varit en del sjukdomar, men vi har kunnat hantera det rätt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!