Vimmerby kommun får 1,2 miljoner av staten - för att stärka bygden

2 500 000 kronor. Så mycket satsas nu i projektet "Vimmerby kommun med omnejd", som ska stärka den lokala attraktionskraften för hela bygden.

Vimmerby2015-09-03 12:32


Hälften av de två och halv miljonerna kommer från Tillväxtverkets program "Stärkt lokal attraktionskraft", där kommuner över hela landet har kunnat söka bidrag.

Den andra hälften av pengarna kommer från Vimmerby kommun och Regionförbundet i Kalmar. Den exakta summan som projektet har att tillgå är 2 509 055 kronor.

I ett pressmeddelande skriver kommunchef Carolina Leijonram att den beviljade ansökan "ger oss nya och fördjupade möjligheter att arbeta vidare med gemensamma krafter för att stärka den lokala attraktionskraften. Det är en nödvändighet för att kommunen ska utvecklas framgångsrikt".

Sammanlagt sökte 83 kommuner stöd från Tillväxtverkets program. Vimmerby kommun är en av tio kommuner som fått sin ansökan beviljad.

Projektet "Vimmerby kommun med omnejd" löper under två år med början 1 oktober 2015, och drivs av Vimmerby kommuns näringslivsenhet.

Läs mer om projektet och pengatillskottet från tillväxtverket i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!