Upphittat: Vilket finger ska vigselringen sitta på?

Allt möjligt tappas bort eller glöms kvar på Vimmerby Camping. "Sommarens mest personliga fynd är en vigselring", säger Hampus Thorstensson, som hoppas att ringen hamnar på rätt finger.

"Vi hoppas förstås att ringen hamnar hos sin rätta ägare, igen", säger Hampus Thorstensson.

"Vi hoppas förstås att ringen hamnar hos sin rätta ägare, igen", säger Hampus Thorstensson.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2020-09-09 10:00

Även om sommaren varit långt från ordinär på Vimmerby Camping är det en sak som är sig lik - de som kommer till campingen och badstranden både tappar och glömmer saker.

– Klockor, kontokort, nycklar och mobiltelefoner är vanligt. Enstaka skor också, och underkläder plockar vi upp på daglig basis, säger Elisabeth Wolmeryd, som driver campingen tillsammans med Hampus Thorstensson.

För en tid sedan kom en ung badgäst in till receptionen med ett mera ovanligt fynd.

– Smycken hittas då och då, men vigselringar tillhör inte vanligheterna. Det är ju något helt annat, mycket mera personligt. Även om det kanske inte är det mest värdefulla rent materiellt måste det vara det ur känslomässig synvinkel, säger Hampus Thorstensson.

Vigselringen, som förstås också kan vara en förlovningsring, är en guldring. Namnet som står ingraverat är Emma.

– Vi la ut en efterlysning på sociala medier, och det inlägget delades nästan 200 gånger och flera hörde av sig. Men inte rätt person. För att få tillbaka ringen måste man förstås ha koll på datumet. Den är ganska ren och fin, men det är ju inget som säger att den har tappats just i år.

Huruvida kärleken fortfarande håller mellan de båda som en gång växlade ringar är oskrivet. Om ägaren inte hör av sig den närmaste veckan kommer ringen att lämnas till polisen.

– Skönt att slippa ta ansvar för den. Men vi håller alla tummar för att ringen hamnar på rätt finger igen.

En guldring med namnet Emma. Men vem är det som lovat henne kärlek med ringväxling?
En guldring med namnet Emma. Men vem är det som lovat henne kärlek med ringväxling?
Karta: Vimmerby Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!