"Sigge" öppnar konstgalleri i Vimmerby

Bälterska Gården har stått tom en tid, men nu börjar det återigen hända saker i det vackra 1700-talshuset på Storgatan i Vimmerby. Efter nyår öppnar Lars-Erik ”Sigge” Olofsgård dörrarna till sitt nya konstgalleri.

Ett av Kjell Hobjers verk som man kan se på galleriet.

Ett av Kjell Hobjers verk som man kan se på galleriet.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-12-19 20:00

Lokalen är iordningställd, de flesta konstverken hängda på sin plats och belysningen snart färdigmonterad. För Vimmerbybon Sigge Olofsgård, till vardags musiklärare i Hultsfred, väntar nu några spännande och intensiva dagar innan det är dags för vernissage för det senaste tillskottet till såväl kultur- som affärsnäringen i Vimmerby.

– Som det ser ut nu kommer jag öppna galleriet någon gång efter nyår, exakt datum är inte helt klart ännu, berättar Olofsgård.

Det stora konstintresset föddes redan på 1980-talet då Sigge blev nära vän med en konstsamlare. Genom denne lärde han några år senare känna konstnären Kjell Hobjer, som är en av dem som visar sina verk på Galleri Bälterska Gården, som är namnet på det nya galleriet.

– Jag har alltid haft en idé om att starta något. Att det blev ett konstgalleri föll sig helt naturligt när ägaren av Bälterska Gården visade mig den. Lokalen är som gjord för det här, säger Sigge Olofsgård.

Totalt handlar det om ett 30-tal tavlor samt en del vintagemöbler som visas på galleriet. Under vernissagen kommer säkert också musik spela en stor roll.

– Det är verk både från min privata samling och från externa konstnärer. Jag har bland annat börjat jobba lite med Bo Lundwall från Hultsfred, som håller på att slå igenom internationellt.

– För mig gäller det att vara flexibel och ha ett flöde på konsten. Det kommer bytas ut efterhand och sålda verk ersätts. Jag hoppas verkligen att Vimmerbyborna hittar hit, även om de inte är ute efter att köpa. Förhoppningsvis kan galleriet öka intresset för konst hos gemene man, säger Sigge Olofsgård.

Flera tavlor av konstnären Kjell Hobjer, boende och verksam i Bräkne-Hoby, visas på galleriet.
Flera tavlor av konstnären Kjell Hobjer, boende och verksam i Bräkne-Hoby, visas på galleriet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!