Prisades på första maj: "Till alla som engagerat sig"

Årets Medborgarpris går till Lennart Nilsson, för hans envisa kamp för få uppehållstillstånd för utvisningshotade familjen Berisha.

Lennart Nilsson fick ta emot årets Medborgarpris i Vimmerby för sin kamp för familjen Berisha. Lars Johansson från Vänsterpartiet överlämnade priset.

Lennart Nilsson fick ta emot årets Medborgarpris i Vimmerby för sin kamp för familjen Berisha. Lars Johansson från Vänsterpartiet överlämnade priset.

Foto: Privat

Vimmerby2021-05-01 15:13

För andra året i rad delade Västerpartiet i Vimmerby ut årets Medborgarpris och Lars Johansson kunde överlämna det till pristagaren på självaste första maj.

"Med stor värme och engagemang har Lennart stått upp för medmänniskor i nöd, när han organiserat motstånd mot ett orimligt utvisningsbeslut" skriver Vimmerbyvänstern i sin motivering. "I en tid när den allmänna debatten lett till allt hårdare regler för asylsökande har Lennart gått mot strömmen och stått upp för den medmänsklighet som bygger vårt samhälle".

– Det här är inte bara mitt pris, säger Lennart Nilsson. Det är till alla som engagerat sig för familjen.  

Men känslan är ändå dubbel, tycker han. Omtumlande.

– Samtidigt håller ju tiden på att rinna ut för familjen, säger han.

Som bevis på priset fick Lennart ta emot ett diplom, och prispengarna, 5 000 kronor gick raka spåret in till familjen.

Att ta sig an familjen Berisha var självklart för Lennart Nilsson, det ligger i hans natur att hjälpa.

– Jag har alltid försökt ställa upp och hjälpa människor som inte har någon egen röst, säger han.  Det är en känsla jag har haft hela livet.

Lars Johansson berättar att det fanns många värdiga kandidater till priset. Men det var inte svårt att välja ut Lennart Nilsson som pristagare.

– Hans engagemang sticker verkligen ut, det är ju en större fråga som bygger på medmänsklighet, i samma anda som priset är avsett för. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!