Premiär för valborgsfirande i ny regi

Valborgsfirandet vid Nossen lockade vårsugna att lyssna på avgående turistchefen Peter Göranssons vårtal.

Uteserveringen var en given plats denna ljumma och soliga kväll.

Uteserveringen var en given plats denna ljumma och soliga kväll.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2019-04-30 22:12

Sedan några år är Vimmerby Camping platsen för det stora valborgsfirandet i Vimmerby och i år var det debut för de nya ägarna Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd.

– Det ska bli superskoj, säger Elisabeth Wolmeryd och får medhåll av Hampus Thorstensson om valborgsfirandet, medan de försöker hinna med och fixa det sista inför kvällen.

Och glädjen har de som främsta målsättning att den ska genomsyra deras engagemang i campingen framöver.

– Vi gör saker för vi ska ha skoj, förklarar de.

Peter Göransson, som nyligen meddelade att den kommande sommaren blir han sista som turistchef i Vimmerby, höll vårtalet.

Men det blev inget avskedstal. Istället påminde han om ett antal vårtecken, med en förkärlek till ord som börjar på bokstaven f. Förälskelsen tid, förändringens tid och förundringens tid eller varför inte "Foppatoffelförsedda farbröder fräser föredömligt flintastekar framför förväntansfulla familjer".

Under kvällen låg Nossen spegelblank och det var vindstilla. Om det varit lite kylslaget tidigare på dagen visade termometern nästan tvåsiffrigt tidigt på kvällen.

– Vilket väder, hördes upprepade gånger i sorlet bland besökarna i det som blev ett självklart samtalsämne.

I Vimmerby kommun kunde man också fira in våren i bland annat Storebroparken och andra platser i kommunen, där kommunalrådet Ingela Nilsson Nactweij höll vårtal och Storebrokören sjöng in våren, bland backsippor och sång av Södra Vi kyrkokör.

Morske män underhöll under kvällen.
Morske män underhöll under kvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!