Nu ska Ove luta sig tillbaka

I fjol sålde Ove Carlenskog sitt byggvaruhus. På torsdagen blev det klart att han även säljer Vimmerbyhus till tre anställda. ”Det känns som en befrielse och en fantastiskt bra lösning för alla”, säger han.

På torsdagen blev det klart att Ove Carlenskog säljer sitt företag Vimmerbyhus till tre anställda.

På torsdagen blev det klart att Ove Carlenskog säljer sitt företag Vimmerbyhus till tre anställda.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-06-28 12:00

Vimmerbyhus anor sträcker sig ända bak till 1930-talet. Det var då Oves far Runar Carlenskog startade sin sågverksrörelse samt handel med timmer och skogsråvaror.

Förra året sålde ägaren Ove Carlenskog byggvaruhuset till Fellessons i Växjö. På torsdagen blev det klart att tre anställda vid Vimmerbyhus köper det företaget.

– Vimmerbyhus har varit till salu länge och vi har haft några spekulanter utifrån, men jag har verkligen värdesatt att verksamheten skulle komma att stanna i kommunen. Man brinner ju ändå för bygden, säger Ove.

En mäklare har hållit i försäljningen och när Joakim Ivarsson, Linus Blom och Albin Aronsson hörde av sig till honom var det inte mycket att tveka på.

– Det här är en fantastiskt bra lösning för alla. En bra vd och två bra säljare, lokala förmågor som vet vad de ger sig in på. De kan verksamheten och ser kostnaderna på ett annat sätt.

"Vi är glada för möjligheten att ta över verksamheten av Ove. Han har visat ett starkt förtroende för oss och det känns skönt att han tror på denna konstellationen", skrev Joakim Ivarsson i ett pressmeddelande i samband med att köpet offentliggjordes.

Hur känns det för dig Ove att nu ha sålt bolaget?

– Som en befrielse. Jag fyller 70 år till hösten och har inte varit inne i verksamheten på länge.

Vad ska du sysselsätta dig med framöver?

– Nu sitter jag i en vilstol i sommarhuset i Kråkelund och tittar ut över vattnet. Mycket mer än så blir det nog inte, skrattar Ove Carlenskog.

Vi har sökt samtliga de tre nya ägarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!