Ica-handlarna lämnar Vimmerby och satsar på ny butik

Frida och Dennis gav butiken ett ordentligt lyft men nu väntar nya utmaningar för Ica-handlarna som gör sista veckan i Vimmerby.

Frida Hamrin och Dennis Dahlin berättar att de drivs av utmaningar och att tanken på att fortsätta vidare till något större funnits ett tag.

Frida Hamrin och Dennis Dahlin berättar att de drivs av utmaningar och att tanken på att fortsätta vidare till något större funnits ett tag.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-09-27 15:30

För en vecka sedan meddelade Ica-handlarna Frida Hamrin och Dennis Dahlin att de nu lämnar Ica Supermarket i Vimmerby. 

– Det är dubbla känslor. Vi är glada och taggade på det nya men det är samtidigt vemodigt och tråkigt att lämna det vi skapat och kontakterna vi knutit här. Vi har byggt upp den här butiken till någonting som vi är väldigt stolta över, säger Frida Hamrin.

Butiken har fått ett rejält lyft sedan duon tog över i juni 2017. Det var deras första egna Ica-butik, men inte den sista. Redan på fredag ska paret ta över Ica Supermarket i Skurup, som är större både sett till butiksyta och omsättning.

– Vi kommer att köra lite dubbelt ett tag och ha kvar butiken här tills dess att Ica rekryterat en ny handlare. Det drar igång nu i veckan och beroende på det kan det ta olika lång tid innan vi lämnar helt och hållet, säger Frida Hamrin

undefined
Paret berättar att de kommer att sakna Vimmerby och att de trivts bra. "Vimmerby kommer alltid att ha en speciell plats i hjärtat", säger Frida Hamrin.

När Ica-handlarna flyttade till Vimmerby från Stockholm 2017 hade de ingen koppling hit, förutom den att Frida är bördig från Kalmar. Sedan dess har de vuxit in i småstadslivet, lärt känna många nya människor och trivts bra. När de meddelade att de lämnar butiken var engagemanget stort i sociala medier och deras inlägg har just nu en bit över 100 kommentarer.

– Det var en häftig känsla att se att vi gjort så stort avtryck. Vi har fått många hejarop och mycket pepp under resans gång för att vi vågat satsa så mycket på butiken och det som kommit nu är fantastiskt, säger Dennis Dahlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!