Mitt smultronställe: Här trivs Lena Möller som bäst

När Lena Möller, som arbetar på Astrid Lindgrens Värld, skulle berätta om sitt smultronställe behövdes inte lång betänketid.

Lena Möller tycker att den senaste veckan har varit lite kallare i Nossen. Just denna morgon visade termometern 21 grader.

Lena Möller tycker att den senaste veckan har varit lite kallare i Nossen. Just denna morgon visade termometern 21 grader.

Foto: Joachim Fredriksson

Vimmerby2023-07-15 08:00

Lena Möller är ett bekant ansikte för många Vimmerbybor då hon en tid har jobbat som marknads-och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld. Vad som kanske inte varit lika välkänt är var hon tycker om att vara för att koppla av efter en arbetsdag. Det är nere vid bryggan och den lilla terrassen, som hör till hennes sommarstuga, precis nere vid sjön Nossen. 

Lena Möller och hennes man har annars en villa inne i Vimmerby. Men eftersom hennes man har gått i pension så kan det bli långa vistelser nere vid bryggan vid sommarstugan. Hon berättar att i år har de har varit här ända sedan i maj. 

Varför är det här ditt smultronställe?

– Jag gillar att ha närheten till stan. Men också att ha skogen runt omkring och att höra folk, trots att de inte är helt nära inpå. Det är skönt att kunna sitta och blicka ut över vattnet. Jag får idéer när jag får sitta och glo. Bryggan är en favorit, vi kan se solnedgången härifrån, säger Lena Möller. 

undefined
Det var i juni 2021 som hon köpte sommarstugan tillsammans med sin make. Så det blir deras tredje sommar vid smultronstället. Till sommarstugan finns en brygga och liten uteplats precis nere vid sjön Nossen.

Innan Lena Möller började arbeta på Astrid Lindgrens värld jobbade hon med export på Orkla Foods ute i Frödinge. Det rörde sig om olika varumärken såsom Abba, Önos och Paulins. Det var ett jobb som innebar mycket resor. Det kunde vara tjänsteresor till Kina och Japan. Det var ett spännande jobb men också slitsamt med alla resor berättar hon. 

– När jag såg jobbet på Astrid Lindgrens värld hade jag bestämt mig att jag inte ville fortsätta att resa. Det var en dröm att få jobba där. Jag var stolt över att ha den parken i Vimmerby kommun, säger hon. 

undefined
Från deras stuga som ligger på en liten höjd är det nära ner till bryggan. Läget är sådant att de har sol på kvällarna och Lena Möller brukar ta ett bad när hon kommit hem från sitt arbete på Astrid Lindgrens Värld.
undefined
Badanka som också kan ta temperaturen. Den senaste veckans väder har gett en lite kallare badtemperatur.

Vad gör du här ute vid smultronstället? 

– Jag har haft lite olika projekt, har målat ett vitrinskåp som jag hittat begagnat. Det finns en risk att det blir för många projekt. Vanligtvis sitter jag mycket vid datorn på arbetet. Det blir lite terapi att hålla på med händerna. Jag badar också eller tar en sväng med båten. Ofta gör jag ingenting. Det är skönt när det inte finns en massa måsten. Vi köpte det här stället för att landa och kunna koppla av, säger Lena Möller.

undefined
Det märks att Lena Möller trivs vid bryggan nere vid vattnet. Det är en fin utsikt över Nossen.

Störs du inte av alla människor här vid Nossen?

– Nej, jag gillar att man kan höra en massa sorl. De flesta är borta vid bryggan och det är några hundra meter bort. 

Det händer också att Lena Möller får besök här ute av sina döttrar. Hennes barnbarn, som är ett år, badade nere vid smultronstället nyligen. 

– Hon älskade vatten och var jätteglad, säger Lena Möller. 

Här kan Lena Möller sitta och dricka sitt morgonkaffe och blicka ut över sjön. Fågelkvitter är vanligt förekommande.
Här kan Lena Möller sitta och dricka sitt morgonkaffe och blicka ut över sjön. Fågelkvitter är vanligt förekommande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!