Krisstöd kan hjälpa föreningar i Vimmerby

Regeringen har presenterat ett riktat krisstöd på 75 miljoner kronor till föreningar med samlingslokaler. Pengar som lokala föreningar kan få ta del av.

Bertil Carlsson är ordförande i Frödinge Bygdegårdsförening.

Bertil Carlsson är ordförande i Frödinge Bygdegårdsförening.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-09-12 09:08

Bertil Carlsson är ordförande för Frödinge Bygdegård som har drabbats hårt av förlorade hyresintäkter på sina lokaler i coronatider. Han välkomnar förslaget.

– Tidigare krispaket riktade till föreningar som vår, har varit mer av typen omställningsstöd och det har vi inte kunnat ta del av. Det nya paketet har jag inte hunnit sätta mig in i exakt vad det innebär för oss, men förhoppningsvis kan det innebära att vi får täckning för en del av de förluster vi har gjort på förlorade hyresintäkter, säger Bertil Carlsson.

Folkets Hus och Parker är mycket positiva till det krispaket för allmänna samlingslokaler som presenterades i torsdags.  

– Det är ett väldigt efterlängtat stöd till de allmänna samlingslokalerna. Folkets Hus och folkparker har drabbats hårt ekonomiskt av pandemin och nedstängningen av verksamheterna. Det här stödet, som är riktat direkt till våra medlemsföreningars verksamheter, kommer att göra skillnad, säger Calle Nathanson vd Folkets Hus och Parker i ett pressmeddelande.

Lokalt har Vimmerby Folkets park och hus också drabbats hårt av avbokningar som påverkar föreningen ekonomiskt. 

– Verksamheten har varit i stort sett obefintlig senaste halvåret. Nyligen ställdes den årliga seniormässan över två dagar som skulle ha varit i november in, säger Gunn Johansson som är kassör i föreningen.

– Kan vi få in några kronor genom det nya krisstödet är det förstås välkommet, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!