GUIDE: Här tänds majbrasorna i kommunen

Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö! Valborgsmässoafton närmar sig med stormsteg och Vimmerby Tidning har sammanställt en guide över firande och majbrasor i kommunen.

Flera majbrasor kommr att tändas i Vimmerby kommun.

Flera majbrasor kommr att tändas i Vimmerby kommun.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2024-04-29 20:00

April är en grumlig månad fylld av tveksamma väderlekar, men nu har det äntligen blivit dags at sjunga in våren! Runt om i kommunen kommer flera traditionsenliga majbrasor att tändas på valborgsmässoafton.

– Det blir firande vid Lindstorps kulle som vanligt och det brukar alltid vara välbesökt, så det hoppas vi på den här gången också, säger Sture Johansson från Djursdala hembygdsförening.

Dock ser det inte ut att bli någon brasa på centralorten eftersom Vimmerby Camping, som tidigare arrangerat firande, i år precis som i fjol istället valde att satsa helhjärtat på påskfirandet med tillhörande brasa.

LISTA: PLANERADE VALBORGSFIRANDEN I KOMMUNEN

DJURSDALA: Traditionell majbrasa tänds vid hembygdsgården på Lindstorps kulle. Gunilla Gustafsson, museiföreståndare på stadsmuseet Näktergalen håller vårtal och Musteriet är öppet. 

STOREBRO: Storebro IF arrangerar och Storebroparken är, som vanligt, platsen för firandet. Vårtal av kommunalrådet Helen Nilsson (S), traditionella vårsånger med valborgskören och underhållning med Per Solberg och Per Backstad. Brasan tänds på flotten vid klockan nio på kvällen. 

RUMSKULLA: Taborförsamlingen bjuder in till ekumeniskt valborgsfirande med kör, andakt, vårbrasa och vårtal. Firandet sker på Tyresbo sommargård vid sjön Hjorten.

FRÖDINGE: Grinderums intresseförening anordnar firande vid badplatsen med bland annat majbrasa och tipspromenad. 

TUNA: Fjälster byalag anordnar firande vid sjön Fjälstern, med majbrasa, grill och café.

VIMMERBY: Precis som förra året valde Vimmerby camping att satsa på sitt påskfirande med påskbrasa och kommer därför inte att anordna någon majbrasa detta år. 

Saknas ditt valborgsfirande i guiden? Mejla gärna till tipsa@vtkp.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!