Alexander gillar utmaningen med nytt företag

En utmaning som ska utveckla honom personligen. Så ser 24-årige Vimmerbykillen Alexander Johansson på att dra igång som franchisetagare för Elians som jobbar med solenergi.

Alexander Johansson ger sig in i solenergibranschen som han tror mycket på.

Alexander Johansson ger sig in i solenergibranschen som han tror mycket på.

Foto: Privat

Vimmerby2021-01-22 18:00

Alexander Johansson är utbildad elektriker i grunden och har erfarenhet av flera olika jobb i branschen. Detta hoppas han få nytta av när han i februari startar upp som franchisetagare för Elians och blir helhetsleverantör för solcellsanläggningar.

– Jag fick tips av en kompis om konceptet och kände direkt att det var något för mig. Jag tror stenhårt på solenergi som en klimatsmart lösning och vill hoppa på tåget och få fler att förstå hur effektivt och bra det är, inte minst för klimatet och framtiden, säger Alexander Johansson.

Elians startade på Gotland 2008 och finns även på orter som Norrköping och Oskarshamn. Alexander ska ha ansvar för Vimmerby, Eksjö, Västervik och Valdemarsvik.

– Jag håller på att utbilda mig och har även börjat ha en del kundmöten. Sedan står jag redo att börja montera anläggningar så fort snön försvinner till våren.

Fungerar en solcellsanläggning även en gråmulen dag i november?

– Så länge solen är uppe produceras el, men absolut inte i samma grad som när solen är framme, säger Alexander Johansson som startar upp själv, men har för avsikt att ha anställda.

– Så fort jobben kommer in ska jag anställa en till och om det går bra kan bli fler, säger han.

Ser du en utmaning i att starta upp företag i coronatider?

– Det är absolut en faktor, men jag vänder mig till en bred kundgrupp. Sedan ser jag projektet som en personlig utmaning för att utveckla mig själv också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!