Nedräkningen startade med julskyltning

Enligt tradition firades första advent med julskyltning och det var många människor som tog sig till Stora torget på söndagen.

Trots kyla bjöd första advent på sol. Många människor lockades till torget för att lyssna på julsånger framförda av Joyvoice.

Trots kyla bjöd första advent på sol. Många människor lockades till torget för att lyssna på julsånger framförda av Joyvoice.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2019-12-01 20:00

Julskyltningen inleddes med sång från kören Joyvoice, som bjöd på ett program med många välkända julsånger. 

Flera musiknummer stod på dagens program. Efter Joyvoice avslutat tog deras körledare Sandra Nilsson ton på egen hand och sjöng klassikern "The Christmas song". Därefter bjöd Ellen Larsson på sång och senare även Mikaela Brodd. 

Affärerna i centrum avtäckte sin julskyltning, som under dagarna innan dolts bakom papper. 

En tomte vandrade runt på Stora torget och tog emot barns julklappsönskningar. Bröderna Ellie och Alexander Alhanno tog chansen att meddela tomten sina önskningar.

– Jag önskar mig paket, med ett litet piano i, berättar Ellie Alhanno.

– Jag vill ha en bil, säger Alexander Alhanno. 

En doft av glögg spred sig på torget och bidrog till julstämningen. Framför rådhuset pågick det försäljning av olika slag vid marknadsstånd. Vimmerbyortens ryttarförening var på plats med två av sina ponnyer.

Bredvid årets julgran fanns ambulanser och brandbilar parkerade, där räddningspersonal informerade om brandsäkerhet. 

Aktiviteterna på Stora torget anordnades av Vimmerby Handel.

Vad tycker ni om årets julskyltning?

– Det är bra, vi har inte varit här så länge än, men vi började med tipspromenad, säger Ann-Marie Frode som är i sällskap med Viron Västerlund. 

– Vi brukar gå hit på julskyltning. Vi är pensionärer och vill komma ut lite, och träffa lite folk, säger Viron Västerlund. 

Första ljuset i adventsljusstaken är nu tänt.
Första ljuset i adventsljusstaken är nu tänt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!