Misstänkt mordförsök i Vimmerby kommun

Natten mot lördag ska ett grovt brott ha inträffat i en mindre ort i Vimmerby kommun. Enligt de uppgifter som framkommit är en person knivskuren och en person begärdes på måndagen häktad.

Vimmerby kommun2024-05-18 07:31

Polisen fick åka ut på ett larm om bråk i en bostad omkring klockan halv ett natten mot lördag. Det ska ha skett i Frödinge. På plats upptäcktes en skadad man som enligt polisen ska ha fått en mindre skärskada.

– Vi skickar patrull till platsen och när vi kommer fram kan vi konstatera att det är någon form av bråk som har inträffat, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

En man i 25-årsåldern grips på platsen.

– Han grips misstänkt för mordförsök efter att ha skadat en annan man med ett vasst föremål.

De båda männen ska enligt polisen känna varandra på något sätt sedan tidigare. Polisen har hållit förhör med vittnen och fortsätter med detta under dagen.

– Det har hållits förhör med målsägande och inledande förhör med den misstänkte också om jag förstår det rätt, säger Filip Annas.

Det är oklart om den skadade mannen behövt uppsöka sjukhus.

– Det ska inte ha varit någon större skada om jag har förstått det hela rätt, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Senare under natten fattar åklagare beslut om att mannen ska anhållas.

Uppdatering måndag

Under måndagen begärdes mannen häktad. Enligt åklagarens häktningsframställan finns det risk för att han försöker undanröja bevis, och att han kan fortsätta begå brott.

Mannen är dock inte längre misstänkt för försök till mord utan för grovt olaga hot. Det är i nuläget oklart hur och när skadan på den andre mannen uppstått.

– Det är många utredningsåtgärder att genomföra innan vi är klara med den utredningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

I bostaden ska också ha funnits en person under 15 år som bevittnade händelsen. Därför finns det också en misstanke om barnfridsbrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!