Lokal idrottsprofil häktad för rå misshandel

Den man som greps för en misshandel på en restaurang natten mot lördag, är en idrottsprofil i kommunen.

Mannen greps på lördagsmorgonen, och häktades under tisdagseftermiddagen.

Mannen greps på lördagsmorgonen, och häktades under tisdagseftermiddagen.

Foto: Robin Fornas

Västervik2019-11-20 15:22

Mannen greps under lördagsmorgonen misstänkt för att ha sparkat och slagit en man i 50–60-årsåldern. Händelsen inträffade klockan 02.15 inne på en restaurang på Storgatan i Västervik. Ytterligare en man greps också och anhölls under lördagen. Han släpptes senare, men är fortfarande misstänkt för brott.

Under tisdagseftermiddagen häktades idrottsprofilen vid Kalmar tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Åklagaren tilläts även ålägga honom restriktioner. Häktningen motiveras med att "mannen i annat fall skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra sakens utredning".

Misshandeln rubriceras som grov, med tanke på att våldet riktades mot huvudet, samt att det var flera gärningsmän, uppgav polisens presstalesperson Jimmy Modin till VT i helgen.

Mannen som attackerades på restaurangen fördes iväg med ambulans och vårdades på intensivvårdsavdelningen, men kunde under söndagsmorgonen lämna sjukhuset.

Den misstänkte gärningsmannen är framstående i en klubb i Västerviks kommun. En ledare i föreningen berättar att händelsen redan har diskuterats i styrelsen. 

Om spelaren blir dömd, hur agerar ni som förening då?

– I våra avtal med spelarna står det att man ska vara ett gott föredöme. Det här bryter givetvis mot det. I övrigt vill jag vara försiktig med kommentarer innan vi vet mer, säger ledaren.

Åtal ska vara väckt senast den 3 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!