Låter sig inte nedslås av branden

"Det handlar inte bara om en brand i en papperskorg, det handlar om hur samhället ser ut." Det säger Marcus Jacobi från Kuststaden Projektutveckling som äger Galleria Tullporten.

"Vi försöker göra något bra av fastigheten som länge varit eftersatt", säger Marcus Jacobi från Kuststaden projektutveckling.

"Vi försöker göra något bra av fastigheten som länge varit eftersatt", säger Marcus Jacobi från Kuststaden projektutveckling.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2019-11-18 20:00

Detta apropå söndagens brand i en papperskorg intill en husvägg i fastigheten. Branden misstänks vara anlagd och har fått rubriceringen: Grov skadegörelse genom brand.

Personal från Hemköp var snabba med att släcka, vilket innebar att räddningstjänsten inte behövde rycka ut med någon större styrka.

Det är dock inte första gången fastighetsägaren drabbas av skadegörelse.

– Utifrån mitt perspektiv är det förstås väldigt tråkigt.

– Vi försöker göra något bra av fastigheten som länge varit eftersatt och sett trist ut och då är det ledsamt att det finns människor som förstör. Det gör att man känner sig motarbetad. Samtidigt får man inte glömma att de flesta trots allt uppskattar förbättringsarbetet, kunder såväl som butiksinnehavare, säger Marcus Jacobi som förklarar att han inte låter sig nedslås av den gångna helgens händelse:

– Det är bara att fortsätta. Man kan ju inte ge upp för att man stöter på patrull. 

Bolaget Kuststaden Projektutveckling har haft Galleria Tullporten i sin ägo i cirka två år.

– Inledningsvis har vi fokuserat på att åtgärda tekniska fel och att förbättra ventilation och belysning. Sådana insatser som inte syns så väl. Nu jobbar vi på att få in fler hyresgäster i lokalerna, och rätt hyresgäster. Vi vill få till en bra blandning i fastigheten med näringsidkare som kan gynna och komplettera varandra.

Vad händer närmast?

– I december öppnar en sushibar, om allt går enligt planerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!