– Jag hade egentligen inte tänkt lägga till i Västervik, utan paddla vidare, men det var så mycket motvind. Och då hade jag bara paddlat 12 kilometer. Ett par eller tre mil brukar jag paddla varje dag i alla fall, säger Lina.

Eftersom hon har bekanta med stuga på Spårö, och har varit här tidigare, tycker hon att det ändå kändes som en bra plats att ta en paus på.

– Det är en så fantastiskt vacker skärgård här.

Artikelbild

| I motvind tog hon sig till Spårö där bekanta har en stuga där hon kan vila och samla krafter inför nästa etapp.

Hon är uppvuxen och bor i Jämtland, men har sedan 2012 varit ute minst sex månader per år på sina olika äventyr.

Det hela började, berättar hon, med att hon kryssade i fel ruta när hon sökte till folkhögskola.

– Jag hade tänkt gå en textillinje men råkade välja alternativet nedanför, som var en friluftslinje. Men jag hade ingen annan plan så jag började där i stället. Och tur var väl det!

Nu har Lina Hallebratt paddlat från Svinesundsbron, längs havspaddlarnas blå band, som sträcker sig från Svinesundsbron, på gränsen mellan Sverige och Norge, till Haparanda. Men för Lina tar det inte slut där.

Artikelbild

| Ensam ska Lina Hallebratt ta sig runt Östersjön i kajak

– Jag ska paddla runt hela Östersjön. Om jag får visum till Ryssland vill säga, annars får jag paddla direkt från Finland till Estland. Och förbi Kaliningrad får jag inte ta mig med båt, så där får jag ta en cykel och cykla förbi med kajaken på släp.

Lina har tidigare även tagit sig igenom Fjällfararnas gröna och vita band, det gröna genom att vandra och det vita på skidor.

Artikelbild

| Förra gången Lina Hallebratt gav sig på havspaddlarnas blå band tyckte hon det var så roligt att hon inte ville sluta i Haparanda, så hon fortsatte en bit längs den finska kusten.

– Det är ett härligt sätt att få se sitt eget land.