Smalspåret spårade ur

Ett tåg som trafikerade smalspåret spårade ur under lördagen. Händelsen ska ha inträffat mellan Totebo och Ankarsrum.– Det smällde till sedan känner vi att det börjar lukta brandrök, säger en passagerare som var med på tåget.

Foto: Arkivbild: Ellinor Harrysson

Västervik2018-08-25 20:54

Enligt uppgifter till VT ska ett tåg som trafikerade smalspåret ha spårat ur under lördagen. En resenär som var med på tåget beskriver hur det plötsligt smällde till – innan tåget fortsätte ut i skogen.

Daniel Niklasson på Smalspåret bekräftar att det skett en urspårning mellan Totebo och Ankarsrum på lördagseftermiddagen. Han berättar att rör sig om ett tåg med två lok som drog tre vagnar med resenärer. Det är en axel på ett av loken som gått av spåret och kört ungefär 50 meter innan tåget stod stilla. Enligt honom ska inga vagnar med resenärer ha hamnat utanför spåret.

– Vi konstaterade snabbt att det var en odramatisk händelse. För resenärerna märktes det nog inte mer än en kraftig inbromsning, säger han.

Efter att ha hämtats upp av en rälsbuss kunde passagerarna komma fram till Västervik ungefär 75 minuter senare än planerat. Även senare tåg påverkades av urspårningen.

Det är i nuläget oklart vad som orsakade händelsen men Daniel Niklasson berättar att man arbetar för att ta reda på vad som orsakade den.

– Vi har precis påbörjat bärgningen av loket och räknar med att det ska vara på spår under kvällen. Vi vill bara säkerställa vad som skett, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!