Jennelie, 30, startade företag under pandemin

Mitt under rådande pandemi valde Jennelie Gränshagen att satsa på sin passion. Hon startade upp företaget Jennas Ayurvediska i Storebro. "Det känns som en nystart nu. Det börjar komma igång mer och mer".

Jennelie Gränshagen erbjuder yoga, utbildning i ayurveda, massage och hälsovägledning från sin studio i Storebro. "Jag är sådan som person. Jag gillar omvårdnad, att ta hand om människor och möta människor i alla sammanhang. Och jag brinner passionerat för ayurveda och yoga", berättar hon.

Jennelie Gränshagen erbjuder yoga, utbildning i ayurveda, massage och hälsovägledning från sin studio i Storebro. "Jag är sådan som person. Jag gillar omvårdnad, att ta hand om människor och möta människor i alla sammanhang. Och jag brinner passionerat för ayurveda och yoga", berättar hon.

Foto: Sofie Olsson, Privat

Storebro2023-02-12 07:00

Jennelie Gränshagen, 30 år, har en passion för yoga och ayurveda (indisk läkekonst). Sedan ett par år kombinerar hon jobbet som undersköterska med yogastudio och behandlingsrum på Nedre Bruket i Storebro.

– Jag startade företaget sommaren 2020. Själv tänker jag inte på det som modigt. Jag hade gått mina utbildningar och stod vid ett vägskäl. Antingen kunde jag behålla allt jag lärt mig för mig själv, eller så kunde jag försöka dela med mig och hjälpa andra att må bra, berättar hon.

Tidpunkten medförde utmaningar och i perioder stod allt still.

– Pandemiåren får man nästan räkna bort. När det stod still försökte jag istället ta vara på tiden, utveckla mig själv och lära mig mer. Det finns otroligt mycket litteratur och utbildningar inom området. Man kan studera massor.

undefined
"Vi kommer att köra grundutbildningen i ayurveda igen i mars och juni. Så det kommer att vara återkommande. Det är ett samarbete med en ayurvedaskola, School of Ancient Wisdom, som funnits i 20 års tid. Deras onlineutbildning kombineras med träffar som jag och mina ayurvedakollegor håller på olika platser i Sverige", berättar Jennelie Gränshagen.

Sedan dess menar hon att efterfrågan ökat och att företaget nu är i ett annat läge.

– Det känns jättebra och är mycket nytt på gång. Jag tar ett steg i taget. Det som har kommit igång mest är de ayurvediska oljebehandlingarna. De har jag kvällar och helger. Nu i januari var det också första gången med grundutbildning i ayurveda som jag har i samarbete med School of Ancient Wisdom utanför Gränna.

Finns det ett intresse för det du erbjuder?

– Det finns absolut. De som kommer är väldigt intresserade och kommer ofta tillbaka på behandlingar. Det finns behov av det också. Ayurveda står för livskunskap. Hur man kan lära känna sig själv och hur man på ett naturligt sätt kan hjälpa sig själv och sin familj. Både med mat och att leva i samklang med naturen. 

Vad är största utmaningen?

– Att nå ut till fler. Hur man ska göra det på bästa sätt är något jag funderar på. Men jag känner att folk absolut är öppna för det. Däremot känns det som att många kommit bort ifrån att åka iväg på "ta hand om sig själv"-grejer. Man prioriterar det inte på samma sätt som innan pandemin. Jag märker själv hur lätt det är att komma ur rutiner och bli mer hemmakär. När man kommer igång igen märker man hur bra man mår av det.

Hur ser du på framtiden?

– Jag vill fortsätta med behandlingar och utbildningar. Jag skulle också vilja gå ner i tid som undersköterska för att få mer tid till alla idéer jag har. Min långsiktiga plan är att ta över hela utbildningen till ayurvedisk hälsovägledare. Det är stora drömmar att förverkliga. 

undefined
Jennas Ayurvediska finns inne på Nedre Bruket i Storebro. "Vi får se vad framtiden ger men jag är jättepositiv", säger Jennelie Gränshagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!