VIDEO: Se när skolan rivs – grävmaskinen är på plats

Första steget i ombyggnationen av Rimforsa skola är att riva matsalen. Nu har arbetet pågått i tre veckor, och man har kommit långt. Rivningsmassorna sorteras i olika högar, och fönster och elledningar har tagits bort. Fram till att Åsundahallen byggdes i början 1980-talet fungerade byggnaden som gymnastiksal. Under ombyggnationen kommer Åsundavallen att användas som skolgård.

Foto: Per Svensson Borrud / Pelles Photo

Rimforsa2024-03-06 15:00
undefined
Rivningen av Rimforsa skola är i full gång. "Tillsammans bygger vi en framtid där alla kan nå sin fulla potential", sa samhällsbyggnadsnämndens ordförande Conny Forsberg (S) i ett pressmeddelande i samband med att rivningen påbörjades.
undefined
Grävmaskinen sorterar noggrant rivningsmassorna i sju olika högar: trä, metall, tegel, deponi, brännbart, isolering och gips.
undefined
Även upprustning och ombyggnad av utemiljön hanteras inom projektet. De små ytorna begränsade aktiviteterna på idrotten.
undefined
I projektet ingår ombyggnad av befintliga tegelbyggnader. Skolområdet ska inkludera ytterligare klassrum och grupprum, lokaler för administration och elevhälsa samt ämnessalar och skolbibliotek.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!