Driftenheten hoppas kunna pÄskpynta

Snart vÀntas det dyka upp kycklingar i rondellerna i Vimmerby. Bakom stÄr driftenheten i Vimmerby.

Jeanette Dellevik pÄ kommunens driftenhet har pÄskpyntet klart för att placeras ut i Vimmerbys rondeller. Hon stÄr ocksÄ stand by att börja jobba i annan verksamhet genom kommunens  beredskapsplan.

Jeanette Dellevik pÄ kommunens driftenhet har pÄskpyntet klart för att placeras ut i Vimmerbys rondeller. Hon stÄr ocksÄ stand by att börja jobba i annan verksamhet genom kommunens beredskapsplan.

Foto: Ivonne Svahn

PĂ„sk2020-04-01 14:00

Varje Ă„r brukar det pĂ„skpyntas i rondeller i Vimmerby. PĂ„skpyntet tillverkade driftenheten för ett par Ă„r sedan. Sedan dess har det satts upp som ett inslag vid pĂ„sk. 

Jeanette Dellevik, park/driftarbetare, plockar fram nÀrmare ett 20-tal pÄskkycklingar och pÄskÀgg.

– Vi kommer att placera ut dem i rondellerna i Vimmerby, förklarar hon.

Driftchef Tomas Larsson hoppas pyntet kan komma pĂ„ plats i början av nĂ€sta vecka. Men han betonar samtidigt att planerna kan komma att Ă€ndras, om personal behövs omfördelas till andra uppgifter i kommunen, pĂ„ grund av coronakrisen. 

– I kommunens beredskapsplan gör man upp olika svĂ„ra scenarier, vad som exempelvis hĂ€nder om hĂ€lften av de anstĂ€llda Ă€r sjuka. I beredskapsplanen finns att vara stand by om man har olika utbildningar, beskriver Tomas Larsson.

Jeanette Dellevik Àr en av dem som stÄr som stand by om behovet uppstÄr inom vÄrd och omsorg.

– Jag Ă€r utbildad undersköterska, förklarar hon.

Driftenhetens egna verksamhet Ă€r redan pĂ„verkad genom hög sjukfrĂ„nvaro. 

– Vi tar det hĂ€r pĂ„ fullaste allvar och Ă€r vĂ€ldigt restriktiva. I förra veckan hade vi 40 procents sjukfrĂ„nvaro. Idag Ă€r det lite bĂ€ttre, beskriver han.

NÀrmaste tiden stÄr sandsopningen högt pÄ agendan för enheten.

– Först sopar vi gĂ„ng- och cykelvĂ€gar, sedan bostadsomrĂ„dena i Vimmerby och dĂ€refter de andra tĂ€torterna. Vi hade rĂ€knat med att bli klara tidigare Ă€n vanligt i Ă„r men nu kommer det bli försenat i stĂ€llet, konstaterar Tomas Larsson.

Kycklingar Àr att vÀnta i rondellerna i Vimmerby till pÄsk.
Kycklingar Àr att vÀnta i rondellerna i Vimmerby till pÄsk.
Karta: Vimmerby
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!