Övervakning kan stoppa skadegörelsen

Nu har ännu en bil blivit skadad på Ica Kvantums parkering i Vimmerby. För vilken gång i ordningen vet jag inte men det händer väldigt, väldigt ofta.

Insändare2020-01-24 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det här medför stor frustration och ekonomiska konsekvenser för den enskilde. Man låser sin bil för att gå in och handla. När man kommer tillbaka är den repig och bucklig. Nu har det gått så långt att en del väljer andra parkeringar och andra ställen att handla på så det är bråttom att få bukt med problemet, för kundernas skull. 

Min fråga är, varför görs ingenting utan man låter det hända gång på gång. Som affärsinnehavare är det mycket viktigt att göra vad man kan för att kunderna ska känna tillit och känna sig trygg när man lämnar sitt fordon på parkeringen. Parkeringen är en plats dit allmänheten har tillträde. Enligt ordningslagen(1993:1617) syftar den till att trygga ordningen och säkerheten på offentliga platser. Med offentlig plats avses bland annat gator, vägar, torg, parker och andra platser som i detaljplan redovisas som allmän plats och som har upplåtits för sitt ändamål. 

Nu är också turistsäsongen snart här med turister som är inne på Ica och handlar. Vad händer om de får sin bil repig och bucklig, jo de kommer troligtvis inte tillbaka mer till vår lilla, fina stad, så nu är det bråttom att göra något åt saken, både för oss invånare och turister. 

Det har blivit enklare att söka tillstånd för övervakningskameror som numera görs hos datainspektionen. Kan det vara ett alternativ?