Fischer har lämnat Linköping

Nilla Fischer har flyttat. Till Jordbro. Men lugn, det gäller bara den avgjutning av henne som stått på Stångebro – bron alltså – sedan början av sommaren.

Nu står de fyra fotbollsspelarna i säkerhet för vandaler. Från v, Hedvid Lindahl, Caroline Seger, Kosovare Asllani och Nilla Fischer.

Nu står de fyra fotbollsspelarna i säkerhet för vandaler. Från v, Hedvid Lindahl, Caroline Seger, Kosovare Asllani och Nilla Fischer.

Foto: Coca Cola Company

Linköping2019-08-30 18:00

För att öka både intresse och synlighet för damfotboll har Svenska Fotbollsförbundet samarbetat med Coca-Cola i ett projekt kallat Football forevher. Som ett led i den kampanjen avbildades fyra kvinnliga fotbollsspelare. Förutom Nilla Fischer var det Kosovare Asllani, Hedvid Lindahl och Caroline Seger. De fick alla bestämma var den egna avgjutningen skulle stå och i Nilla Fischers fall valde hon Linköping.

För att få sätta upp den fick Coca-Cola söka tillfälligt bygglov.

Men nu är projektet över och avgjutningen har flyttats till Jordbro där Coca- Cola har sin fabrik. Där står nu alla fyra avgjutningarna.

– Nu står de här, men vi får se vad som kommer att hända framöver med avgjutningarna. Intresset för dem är stort, säger Frida Keane på Coca-Cola company.

Under sommaren vandaliserades Fischers avgjutning två gånger. Den första så illa att man fick gjuta en ny. Även Caroline Segers avbild har varit utsatt för förstörelse.

– Visst har avbilderna väckt uppmärksamhet och syftet har också varit att skapa synlighet för kvinnor. Det har varit fantastiskt hyllat, men också skapat reaktioner. Varje förstörelse har polisanmälts, men de har lagts ner. För oss har det ändå varit viktigt att både anmäla och att återställa avgjutningarna efter sabotagen, säger Frida Keane.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!