Var tog den nya ridanläggningen vägen?

Det har gått flera år sedan diskussionen om en ny ridanläggning i Linköping som skulle ersätta Ånestadstallet startades. Än har inte mycket hänt, trots behovet, och på ridskolan är ovissheten om framtiden ständigt närvarande.

Lisa Svensson tillsammans med hästen Noisette.

Lisa Svensson tillsammans med hästen Noisette.

Foto:

Linköping2013-03-23 05:06


I Ånestadstallet vistas varje vecka en mängd människor för att hålla på med sin favorithobby ridning. En stor del av dessa är tjejer i unga åldrar som börjat på ridskolan som små och som antagligen kommer att fortsätta rida där långt upp i tonåren.
En som har varit engagerad i Ånestadstallet länge är Lisa Svensson. Hon har tidigare jobbat som instruktör, men är numera mest engagerad i utbildningen av stallets unghästar.
- Jag tycker det är tråkigt att det inte händer något när de sagt att det ska bli av så länge, säger Lisa Svensson.

Betesmark och säkerhet
Linköping har de senaste åren fått flera nya arenor där de största kan kopplas ihop med vad som skulle kunna kallas killsporter.
En ny simhall är på gång och ridanläggningen har varit på tal länge, men det går långsamt.
- Det känns som att de satsar rätt mycket på typiska killsporter, men ridning är en stor typisk tjejsport och den borde också få utrymme, säger Lisa Svensson.
Ånestadstallet är inte bara i behov av en ny anläggning på grund av byggnaden och ytan där nya och större betesmarker skulle vara bra för hästarna, utan även säkerheten är en viktig faktor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!