Företag öppnar nytt och anställer i Linköping

Det är lättare att hitta nya ingenjörstalanger i Linköping än i Stockholm. Det menar techbolaget Upsales som nu öppnar ett nytt utvecklingskontor i Linköping.

Daniel Wikberg är grundare och koncernchef i techbolaget Upsales som nu öppnar utvecklingskontor i Linköping.

Daniel Wikberg är grundare och koncernchef i techbolaget Upsales som nu öppnar utvecklingskontor i Linköping.

Foto: Upsales

Linköping2020-05-18 18:00

– Vi tror att Linköping är en bra arbetsmarknad för att hitta den kompetens vi letar efter, och att det är något lättare att hitta den i Linköping än i Stockholm, säger Daniel Wikberg, grundare och koncernchef för Upsales.

Upsales utvecklar och säljer en mjukvara som används som stöd i sälj- och marknadsorganisationer. Företagets produkt ska hjälpa användarna att hitta nya kunder samt vinna fler affärer med befintliga kunder.

Bolaget har idag över 500 kunder i och utanför Sverige och hade förra året en omsättning på 67,7 miljoner kronor och en vinst på 2,6 miljoner.

Företaget grundades 2003 av Stockholmssönerna Daniel Wikberg och Andreas Granstedt.

– Linköping finns i vår tidiga historia, berättar Wikberg. Det var där i ett studentrum som Andreas skrev de första raderna kod till vår mjukvara, när han pluggade till civilingenjör i stan.

Idag är Wikberg huvudägare i bolaget. Granstedt sålde sin del för tio år sedan. 

Varför tror ni att det är lättare att hitta rätt personal i Linköping än i Stockholm?

– Vi har pratat med en del bolag i Linköping som säger att det är en positiv marknad för rekrytering. Det är väl till stor del universitetet som gör ett bra jobb och genererar många duktiga personer. Techbranschen har tyvärr blivit väldigt Stockholms- och Stureplanscentrerad och det har skapat en tuff konkurrens om talangerna. Alla riskkapitalfonder sitter där och då blir det naturligt att techbolagen öppnar kontor där. Tyvärr tänker få på att det finns en massa städer utanför Stockholm där det finns massor av duktigt folk.

Hur många planerar ni att anställa?

– Initialt sju personer för att sedan växa successivt.

Var ska ni sitta?

– Vi har en lokal på gång, men inget är påskrivet än. Men vi har börjat rekrytera och vi har flera intervjuer på gång så vi hoppas vara på plats och igång inom ett par veckor, säger Wikberg.

Vid sidan av utvecklingen, ser ni även en säljmarknad i området runt Linköping? 

– Jag tror att det kan bli en del såna sidoeffekter av att vi får ett kontor där, men de flesta av våra affärer gös via webbmöten, inte nödvändigtvis att man träffas.

Har ni vuxit jämnt sedan starten?

– Ja, vi har haft ett annat upplägg än många andra techbolag, säger Daniel Wikberg. Vi har inte tagit in pengar utan vi har vuxit organiskt med god lönsamhet hela tiden. Det har handlat mycket om sunt förnuft och hårt arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!