SÄlt 100 000 lotter pÄ 15 Är

Under tisdagen hölls Sveriges PensionÀrsförening Kinda (SPF), sitt Ärsmöte i Linnékyrkan i Kisa. DÀr avtackades bland andra Maj-Britt Pettersson för sitt arbete med lotteriförsÀljningen.

Maj-Britt Pettersson har, under 15 Ärs tid, sÄlt omkring 100 000 lotter för SPF Kindas rÀkning.

Maj-Britt Pettersson har, under 15 Ärs tid, sÄlt omkring 100 000 lotter för SPF Kindas rÀkning.

Foto: Max Elofsson

KISA2019-02-12 19:00

SPF Kindas Ärsmöte hölls i en nÀstintill fullsatt Linnékyrka i Kisa inför föreningens medlemmar. Vid Ärsskiftet hade föreningen 206 medlemmar, vilket Àr en ökning med en person.

En av SPF Kindas riktiga eldsjÀlar Àr Maj-Britt Pettersson som har ansvarat för lottförsÀljningen under deras medlemsmöten som sker en gÄng per mÄnad. Detta har hon ansvarat för i 15 Är, men nu ska ansvaret i stÀllet gÄ vidare till Gudrun Nilsson. SPF Kindas ordförande Arne Nilsson har bara gott att sÀga om Maj-Britt Pettersson.

– Hon har bidragit med energi, vilja och mycket glĂ€dje. Vi Ă€r tacksamma för hennes arbete, sĂ€ger han.

Maj-Britt Pettersson sjÀlv sÀger att hon Àr glad för de hÀr Ären som varit. Under de 15 Är som hon varit ansvarig har omkring 100 000 lotter sÄlts, vilket Àr ungefÀr 600 stycken vid varje medlemsmöte.

En annan person som avtackades Àr Kurt Isaksson. Han har nÀrmast suttit med i styrelsen men lÀmnar nu posten. Enligt Arne Nilsson har Kurt varit mycket plikttrogen och alltid haft ett gott humör.

– Framför allt bidrar han alltid med god stĂ€mning med sin humor. Han har gjort ett utmĂ€rkt arbete, sĂ€ger han.

Under Ärsmötet avhandlades Àven en del andra punkter sÄsom val av ordförande. DÀr valdes Arne Nilsson pÄ nytt och sitter som ordförande det kommande Äret. Ett antal andra poster och ansvarsomrÄden faststÀlldes, bland annat valet av studieombud, hörselrÄdgivare och bokcirkel-ansvarig.

Under 2018 har tio medlemmar avlidit. Detta uppmÀrksammades genom att tÀnda ljus och en tyst minut.

Under tisdagen hade SPF Kinda Ärsmöte i Linnékyrkan.
Under tisdagen hade SPF Kinda Ärsmöte i Linnékyrkan.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!