Kören som sjunger med glädje och passion

Under måndagen var det dags för popkören Joyvoice att dra i gång sin nya termin. Här sjunger de med glädje och stor entusiasm och de vill göra det till den bästa terminen någonsin.

Rebecca Nilsson och Katarina Johansson sjunger och försöker komma ihåg texten.

Rebecca Nilsson och Katarina Johansson sjunger och försöker komma ihåg texten.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-03-06 20:00

– Det är så kul att se hur de vågar mer och mer för varje vecka som går. Det här blir även ett sätt att skapa relationer och gemenskap, säger Zara Rydman, körledare.

Joyvoice tog sin början i Kisa under våren 2017. Nu tre år senare kan Zara Rydman blicka tillbaka på de åren som mycket positiva och glädjande. I år har de även gått från att befinna sig i olika lokaler, till att hitta en permanent lokal i form av värdshuset i Kisa.

– Vi kände att det var väldigt rymligt och lagom stort för oss. Det känns väldigt bra att vi nu har en fast lokal som vi kan hålla till i, säger Zara Rydman.

I måndags var det premiär för årets uppstart av Joyvoice i Kisa. Omkring 60 personer samlades för att sjunga poppiga låtar. En av alla deltagare var Rebecca Nilsson och hon har varit med sedan 2017.

– Till mig bidrar det här så mycket glädje att komma hit och sjunga med alla andra. Det är någonting som man kan bära med sig under hela veckan efteråt, säger hon.

En annan deltagare är Albin Wass som själv har stor erfarenhet av att sjunga på egen hand och att sjunga i kör med flera andra personer ger honom mycket glädje. Genom åren har det alltid varit fler kvinnor än män som har engagerat sig och han är en av ganska få killar som deltar i år.

– Jag tycker att det är en bra blandning av folk. Det kanske är majoritet kvinnor här, men trots att vi är rätt så få killar så är vi en bra blandning. Men fler killar hade inte skadat, säger Albin Wass.

Det mesta handlar om att ha roligt, men i slutändan finns också ett stort mål som de eftersträvar. I höst kommer körens stora konsert på Saab Arena i Linköping att äga rum, och då är det tänkt att Kinda-kören ska medverka. Därför har de ett särskilt urval av låtar som de kommer att repetera lite oftare under våren.

– Det känns jättekul att få vara med på den stora konserten igen. Det var ett tag sedan senast, men vi är jättetaggade och vi kommer att repetera låtarna hårt den närmaste tiden. Sedan vill vi självklart att det ska vara mycket glädje längs resans gång också, säger Zara Rydman.

Förutom Kinda-kören kommer flera andra körer inom Joyvoice också att medverka och bilda en konsert som är tänkt att dra storpublik. I december 2018 arrangerades en julkonsert i arenan då omkring 3 000 körsångare sjöng samtidigt på scenen.

Körledaren Zara Rydman sjunger och visar med hela kroppen att hon tycker det är roligt.
Körledaren Zara Rydman sjunger och visar med hela kroppen att hon tycker det är roligt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!