Yrsa och Amanda var årets lucior

Under söndagen var det dags för södra Kindas luciatåg i Horns kyrka. Det här var andra året i rad som det arrangeras i Horn och årets lucia var Yrsa Melkersson och Amanda Lampa var lillucia.

Luciakören bestod av omkrign 20 personer och alla med anknytning till södra Kinda.

Luciakören bestod av omkrign 20 personer och alla med anknytning till södra Kinda.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2019-12-15 20:00

– Det här är väldigt viktigt och roligt att vi kan arrangera ett luciatåg. Det skapar en vi-känsla och jag tror att det här är bra för hela bygden, säger Roland Sundin, kantor under söndagens luciafirande.

Förra året var den över 70 år gamla traditionen på väg att spricka, men till slut blev luciatåget av ändå. I år anordnades luciafirandet i Horns kyrka för 72:a året i rad och bakom arrangemanget står Horns scoutkår, Kinda Pastorat, Horn-Hycklinge IF och Hycklinge JUF. Det här blir därmed det andra året i följd som de arrangerar i egen regi.

Det var en välfylld kyrka som tog del av den dryga timmen långa luciakonserten som inleddes med luciatåget och sång av de klassiska luciasångerna. Sedan tog Horns musikkår över och spelade ett antal julsånger.

– Vi tycker att vi har fått till en bra variation av låtarna, och det är viktigt med en bra variation, säger Roland Sundin.

Luciatåget bestod av cirka 20 personer som frivilligt har fått anmäla sig. Det var en stor spridning bland åldrarna då de yngsta var i sexårsåldern, medan de äldsta var i 70-årsåldern och de flesta kommer ifrån Kindas södra delar. Däremot saknades barn i låg- och mellanstadieåldern, vilket Roland Sundin tycker är synd.

En av alla besökarna i plats var Berit Andersson som uppskattade evenemanget.

– Det är allmänt trevligt med lucia och jag brukar gå och titta här i Horn, säger hon. 

Horns musikkår spelade under söndagens konsert.
Horns musikkår spelade under söndagens konsert.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!