Tillsammans skapar de Bygdens jul

För första gången arrangeras Bygdens jul under två dagar. Dessutom blir det en helg tidigare än när det vanligtvis brukar vara.

Lena Karin Grip driver Textilverket i Kättilstad och är en av dem som ser till att Bygdens jul blir av i år.

Lena Karin Grip driver Textilverket i Kättilstad och är en av dem som ser till att Bygdens jul blir av i år.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2019-11-19 16:00

Det är Hägerstad-Kettilstad Bygdekommitté som står bakom arrangemanget med Bygdens jul. Där är sex av de lokala näringsidkarna med för att visa vad de har att erbjuda.

En av dem som är med och arrangerar Bygdens jul är Lena Karin Grip som driver Textilverket i Kättilstad.

– Det här är ett viktigt evenemang för att vi ska fortsätta ha en levande landsbygd. Vi anstränger oss hårt för att landsbygden ska leva och vi hoppas att det kan bli en succé även i år, säger hon.

I år blir det 13:e gången som Bygdens jul arrangeras. Vanligtvis brukar det ske vid helgen som inträffar vid första advent, men i år blir det av en helg tidigare, 23-24 november. De sex verksamheter deltar har varit återkommande i flera år. Det är framför allt hantverk som de erbjuder.

– Jag tycker att vi har en bra variation på vad som erbjuds på de olika ställena. Vi tycker att det är kul både för bygden och för oss själva att ha ett sådant arrangemang och samtidigt se områdena här omkring, säger Lena Karin Grip.

Vanligtvis brukar Bygdens jul arrangeras under en dag, men i år blir det första gången som det blir av både under lördag och söndag. Detta har arrangörerna tänkt ska ge en större flexibilitet för besökarna.

– Vi gör det här för att vi vill fortsätta ha en levande landsbygd och vi tror att det finns en marknad för att hålla öppet under två dagar. Vi provar det i år så får vi se om vi fortsätter så även nästa år, säger Lena Karin Grip.

Tillsammans med flera andra verksamheter omkring Kättilstad och Hägerstad anordnar de Bygdens jul.
Tillsammans med flera andra verksamheter omkring Kättilstad och Hägerstad anordnar de Bygdens jul.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!