Så planerar AF att erbjuda lokalt stöd

Arbetsförmedlingen (AF) kommer inte att återöppna sitt kontor i Kisa. Däremot har diskussioner påbörjats med Kinda kommun om ett eventuellt samarbete i lokalfrågan.

Arbetsförmedlingen för just nu diskussioner med Kinda kommun om ett eventuellt samarbete.

Arbetsförmedlingen för just nu diskussioner med Kinda kommun om ett eventuellt samarbete.

Foto: Dennis Petersson

Kinda kommun2020-01-29 06:00

Det var strax före jul som regeringen skickade ett så kallat regleringsbrev till AF med uppdraget att erbjuda likvärdig service i hela landet. Myndigheten förlängde därför hyresavtalet för kontor i flera olika kommuner, men inte i Kinda. Istället finns nu planer på att, vid behov, kunna använda kommunens lokaler.

– Oavsett vilken kommun som man bor i ska man som kund hos oss jobba digitalt, om man kan. Sedan finns det kunder som har behov av ett lokalt fördjupat stöd, att man fysiskt träffar oss och kanske har ett trepartssamtal med kommunen. Det är dessa möten som det gäller, förklarar Helena Lundvik, sektionschef för AF södra Östergötland.

Lundvik är noga med att poängtera att det inte rör sig om något återöppnat kontor eller att myndigheten ska förändra sitt sätt att arbeta. Liknande fördjupat stöd har nämligen erbjudits tidigare, fast i Linköping.

– Det är endast bokade besök och en väldigt exklusiv tjänst riktad mot de kunder som verkligen behöver den typen av service. Att vid behov kunna tillgå lokaler hos Kinda kommun hoppas vi komma igång med under våren.

Med tanke på den senaste arbetsmarknadsstatistiken, som enligt kommunen visar på ett minskat stöd från myndigheten, välkomnas de nya lokalplanerna.

– Vi för just nu jättebra diskussioner som handlar om hur vi kan jobba mer med lokala insatser. Det behövs verkligen när det ser ut så här, avslutar Sara Frank, kvalitetsansvarig på bildningsförvaltningen.

"Vi välkomnar dem till våra lokaler", konstaterar Sara Frank, kvalitetsansvarig på bildningsförvaltningen i Kinda.
"Vi välkomnar dem till våra lokaler", konstaterar Sara Frank, kvalitetsansvarig på bildningsförvaltningen i Kinda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!