– Det känns väldigt skönt att vi äntligen är i hamn, och att allt är på plats. Vi gjorde ju om upphandlingen några gånger, så turerna har varit många. Nu hoppas vi att det skapas större möjligheter till rörelse för alla, säger kommunens projektledare Ida Härnström.

När vi kliver in genom huvudentrén står hon i kafédelen tillsammans med Jerry Karlsson och Mathias Roth från entreprenören Jens-Åke Bygg AB. Det var för lite mer än ett år sedan som spaden sattes i jorden och nu, under förmiddagen, har det 2 100 kvadratmeter stora bygget gått igenom slutbesiktningen. El, värme, brandlarm och låssystem, ja allt är okej och har fått grönt ljus av besiktningsmännen.

– Byggnationen har gått bra. Visst har det funnits utmaningar, men det gör det i alla projekt, den enda skillnaden med den här hallen är väl att byggnaden är lite större än vi är vana vid, säger Roth och Karlsson innan de spekulerar i projektets omfattning:

Artikelbild

| Mathias Roth och Jerry Karlsson, båda från Jens-Åke Bygg AB, visade under tisdagen upp den färdiga hackelhallen tillsammans med kommunens Ida Härnström.

– Om vi inte räknar med alla underleverantörer har vi haft fyra man på plats i princip varje dag, och på ett år går det ungefär 2 000 arbetstimmar. Så det ligger nog däromkring.

Av de 2 100 kvadratmetrarna utgörs 1 000 av själva sportgolvet. Utöver det finns det bland annat tio omklädningsrum, två förråd och en kaféyta med tillhörande kök. Läktaren, som är ihopfällbar, har plats för 200 personer, en siffra som i framtiden är möjlig att utöka. Hela satsningen, ja den ska kosta cirka 28 000 000 kronor och vara i bruk om lite mer än en månad.

– Egentligen ska den vara klar för användning direkt efter invigningen. Innan dess ska bland annat den gamla byggnaden med omklädningsrum, precis bredvid, rivas. Det sker under vecka 32, berättar Härnström.

För Rimforsa IF betyder den nya hallen en möjlighet att utveckla verksamheten. När vi når Tobias Lundh, ansvarig för föreningens innebandysektion, är det med en lättnad i rösten som han pratar om framtiden.

Artikelbild

| "Byggnationen har gått bra", berättar Roth och Karlsson som lagt mängder av arbetstimmar vid byggnationen under det gångna året.

– På slutet har man inte vågat tro eller hoppas på något överhuvudtaget, på grund av alla turer som varit, så det känns extra skönt att det äntligen är klart, säger han och fortsätter:

– Hallen är otroligt viktig för att vi ska kunna bibehålla och utveckla vår verksamhet. Nu kan vi garantera de 200 personer som kommer till våra innebandymatcher att de faktiskt kan se vad som händer, men den största vinningen är ändå att vi kan starta fler lag. Till nästa säsong har vi ansökt om seriespel för två tjejgrupper, något vi aldrig haft tidigare, och det hade vi aldrig klarat av med situationen i Åsundahallen. Med en ökad inflyttning till Rimforsa kommer lagen dessutom att bli större framöver.