Företaget bygger nytt för över 17 miljoner

Ett företag vill ta nästa steg, det andra behöver ytterligare lokalutrymme. Därför investerar nu AB Däck, bil & maskin i en helt ny verkstadslokal, och får stöd av grannen Rimaster.

Sedan nästan fem år tillbaka driver 38-åriga Kent Norrman Rimforsaförtaget AB Däck, bil & maskin. Nu storsatsar de på en helt ny verkstadslokal.

Sedan nästan fem år tillbaka driver 38-åriga Kent Norrman Rimforsaförtaget AB Däck, bil & maskin. Nu storsatsar de på en helt ny verkstadslokal.

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2019-11-20 08:00

– Rimforsa är en växande ort, det märker vi av, och hur det än är satsar kommunen ganska hårt på bygden häromkring, så den här investeringen känns helt rätt i tiden, berättar Rimforsaföretagets vd Kent Norrman. 

När vi träffas, strax intill riksväg 23/34, har det första spadtaget i projektet precis tagits. Bara ett stenkast bort, i den orangefärgade industrilängan, hyr han i dagsläget lokaler av fastighetsbolaget Regenten, men sedan i våras har en ny lösning diskuterats. Då Rimaster, som har verksamhet i samma byggnad, är inne i en expansiv fas har deras behov av lokaler ökat, och därför samarbetar nu företagen för att förverkliga nybyggnationen.

– Rimaster har ett behov av att ta hela industribyggnaden i anspråk, och därför har företaget gått in och garanterat vissa delar av finansieringen. Vi slår två flugor i en smäll kan man säga, då även Norrman vill utveckla sin verksamhet, förklarar Jan-Olof Andersson, vice ordförande i Rimasters styrelse tillika delägare i fastighetsbolaget Regenten. 

För företagaren Kent Norrman är det en stor investering på över 17 000 000 kronor. Planen är att den nya verkstadslokalen, 1 000 kvadratmeter stor, ska stå klar senast den 15:e april 2020 och inhysa verkstadsportar för allt från personbilar och entreprenad till lastbilar och båtar. Dessutom får möjligheterna till däckförvaring ett stort lyft.

– Det finns alltid risker med såna här satsningar, man sätter både privatlivet och företaget lite på spel, men hade jag inte trott på det här hade jag aldrig gjort det. Jag är väldigt tacksam för stödet från Rimaster, det är nog inte så många andra som skulle göra på det viset. Nu blir det verkligen en anpassad bil- och däckverkstad, förklarar företagaren. 

Omsättningen för AB Däck, bil & maskin har enligt företagets vd ökat de senaste åren och ligger i dag på mellan sex och sju miljoner kronor. Totalt har de fem anställda, en personalstyrka som kan komma att få förstärkning i framtiden.

– Tanken är att vi ska kunna bli minst en person till på verkstaden, kanske två, men det beror på hur mycket vi lyckas att expandera, berättar Norrman och avslutar sedan: 

– Givetvis behöver vi få ett större kundunderlag, men vi märker att bygden växer och att folk är mer måna om att stötta de lokala verksamheterna, så det känns faktiskt himla kul att projektet är igång.

I måndags togs det första spadtaget i verkstadsprojektet  som planeras stå färdigt senast den 15:e april 2020.
I måndags togs det första spadtaget i verkstadsprojektet som planeras stå färdigt senast den 15:e april 2020.
Karta: Däck Bil & Maskin i Rimforsa AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!