Därför lades utegymmet vid elljusspåret

Nu har även Kisa ett utegym. Under tisdagen invigdes det av samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L).

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L) inviger utegymmet genom att klippa bandet som Ida Härnström och Jimmy Bexell håller i.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L) inviger utegymmet genom att klippa bandet som Ida Härnström och Jimmy Bexell håller i.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-01-29 14:00

– Jag hoppas att det ska komma till nytta och bidra till en förbättrad folkhälsa, säger han.

Det var en regnig tillställning vid elljusspåret i Kisa när det nya utegymmet invigdes. Efter en tids byggnation är nu alla redskapen på plats och öppet för allmänheten att använda.

Anledningen till att utegymmet har placerat just här beror på att Kisa Sportklubb gärna ville att det skulle ligga i anslutning till elljusspåret. Till skillnad från utegymmet i Horn, som invigdes i höstas, blir det inte samma möjlighet till spontanidrottande då det ligger en bit utanför centrala Kisa. 

Däremot tror Jimmy Bexell, chef för teknik och drift i Kinda kommun, att många som ändå befinner sig i området kommer att använda det.

– Nu blir det inte så samhällsnära och man kanske kommer behöva ta bilen hit, men jag tror att det kommer att komma väl till nytta ändå, säger han.

Förutom gymredskapen har även två belysningsstolpar satts upp. En vid utegymmet och en vid parkeringsplatsen.

Kisa SK har varit drivande gällande utegymmets placering. Stig Jonsson och Lennart Nilsson från klubben är mycket nöjda att det nu står färdigt.

– När jag har varit runt och tävlat har jag sett att det finns jättefina utegym på flera platser. Då föddes tankarna om att det borde finnas här i Kisa också, säger Stig Jonsson.

– Äntligen! Jag har kämpat för att vi ska få ett utegym här i säkert tio år och jag kommer säkert att använda det också, säger Lennart Nilsson.

Många ville testa redskapen.
Många ville testa redskapen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!