Blomaffär tar över frisörlokalen

Snart byter Evelinas Blommor lokaler. Det är Evelina Johansson som driver butiken och om två veckor är det premiäröppning.

Butiken ligger bredvid lanthandeln i Rydsnäs.

Butiken ligger bredvid lanthandeln i Rydsnäs.

Foto: Max Elofsson

Rydsnäs2019-10-17 06:00

– Det känns jättebra att flytta in här. Det är lite spännande och nervöst, men det kommer att bli bra, säger butiksägaren Evelina Johansson.

Mitt i centrala Rydsnäs har frisörsalongen Hårverkstan varit beläget. De har flytta ut och in kommer i stället Evelina Johansson som driver blomsteraffären Evelinas Blommor.

Sedan våren 2015 har hon haft en butikslokal på Rydsnäsvägen i Rydsnäs. Snart kommer hon att flytta verksamheten till ortens mer centrala delar och kommer att ligga alldeles bredvid lanthandeln. Premiäröppningen är satt till den 30 oktober, men ännu finns det en del arbete kvar att göra innan öppningen.

Att få tillgång till en ny och mer central butikslokal ser hon bara som positivt. Det var även personalen på Hårverkstan som hade lokalerna tidigare som frågade Evelina Johansson om hon ville ta över, vilket hon tyckte verkade som en bra idé.

Fredagen 18 oktober är sista dagen som Evelinas Blommor håller öppet i de nuvarande lokalerna. Sedan kommer det stora arbetet med att flytta allt till den nya butiken.

– Det ska målas om och all inredning ska vara på plats. Sedan är jag redo att öppna, säger Evelina Johansson.

Förutom butikens läge kommer inte så mycket att förändras. Butiksytan är ungefär densamma som tidigare och öppettiderna kommer också att vara samma. 

– Jag ser bara fördelar med att flytta in här. Det blir verkligen mer tillgängligt och mycket bättre, säger hon.

Evelina Johansson har drivit Evelinas Blommor sedan 2015.
Evelina Johansson har drivit Evelinas Blommor sedan 2015.
Karta: Evelinas Blommor
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!