Växlingsbedragare slog till mot tre butiker i Kisa: "Vi har väldigt bra bilder på de misstänkta"

Inom loppet av en halvtimme slog två personer, en man och en kvinna i 30-årsåldern, till mot tre butiker i Kisa i måndags kväll. Syftet med parets besök var att lura till sig pengar.

Här flyr de misstänkta växlingsbedragarna mot en väntade bil i korsningen Västra Vägen/Ydrevägen.

Här flyr de misstänkta växlingsbedragarna mot en väntade bil i korsningen Västra Vägen/Ydrevägen.

Foto:

Kinda2017-03-08 06:30

Klockan 17.20 knallar en man och en kvinna i 30-årsåldern in till Hemköp i Kisa. De båda plockar på sig var sin vara, ett paket kaffe och en chipspåse, och går till kassan för att betala.

De lämnar fram en tusenlapp men ångrar köpet och vill ha tillbaka pengarna som kassörskan just ska lägga i säkerhetsboxen.

Då blir paret aningen nervösa och vill helt enkelt häva köpet och så blir det, de får tillbaka sin tusenlapp. Innan de lämnar butiken försöker mannen stjäla några paket cigaretter, men misslyckas.

Paret knallar sedan vidare och klockan 17.30 går de in på Pelles Photo. Kvinnan lägger fram en vara och en tusenlapp på kassadisken, men hon ångrar köpet och vill ha pengarna tillbaka. Personalen i butiken blir dock misstänksam och blev inte av med några kontanter.

Paret går ut ur butiken och går över Torggatan och in till Sandströms Modehus, då är klockan 17.40. Här tar kvinnan ett paket strumpor och mannen en skinnjacka och lägger på kassadisken sedan går mannen in i butikens kontor samtidigt som kvinnan distraherar personalen.

Mannen rotar runt i lådor och hyllor på kontoret och personal från fotobutiken som följt efter paret uppmärksammar personalen inne i klädbutiken på detta. När mannen kommer ut från kontoret konfronteras han av butikens personal som muddrar honom, men hittar inget.

Strax därefter rusar de misstänkta bedragarna ut ur butiken och med rask takt tar sig till korsningen Västra Vägen/Ydrevägen där de hoppar in i en väntade bil, en mörk BMW.

Bilen drar iväg en kort bit på Västra Vägen där den tvärvänder och åker tillbaka och i hög fart kör ut på länsväg 134 mot Österbymo. De båda är även misstänkta för att klockan 16.30 i måndags varit inne i en hårsalong i Lambohov i Linköping där de har lurat till sig 500 kronor efter att de velat köpa en produkt för en tusenlapp och sedan ångrat köpet.

Enligt polisen så har man bra bilder på paret från övervakningsfilm från en av butikerna i Kisa. Båda ska vara i 30-årsåldern. Kvinnan har mörkt hår, grå jacka och bar på en påse/väska. Mannen är lång och smal, har mörkt hår, mörk jacka och jeans.

Paret är misstänkta för fyra försök till stöld alternativt bedrägeri genom växling av kontanter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!