Unikt trädäck tillverkas på Kindasågen

Södra och Vällinge Innovation har undertecknat ett samarbetsavtal som innebär att Södra licensierar Välinge Innovations patentsökta system för exklusive utegolv. Trädäcket som har en fog dold för monteringen kommer att tillverkas på Kindasågen i Kisa.

Ett unikt trädäck kommer att tillverkas på Kindasågen i Kisa. Foto: Dennis Petersson

Ett unikt trädäck kommer att tillverkas på Kindasågen i Kisa. Foto: Dennis Petersson

Foto:

Kinda2017-03-10 06:54

– Detta är en innovativ produkt som är unik på marknaden. Södra har både tekniska och marknadsmässiga möjligheter att ligga i fram kant med den här typen av produkter med moderna produktionsanläggningar och väl utbyggda logistiklösningar. Vi har mött ett mycket stort intresse för produkten i bygghandeln och har redan slutet flera avtal med de största kedjorna, säger Fredrik Gustavson, marknads- och försäljningschef Skandinavien på Södra Wood.

Enligt Fredrik Gustavson ligger det i Södras affärsmodell att söka samarbeten som kan bidra till att hålla företaget i frontlinjen vad gäller nya produkter och lösningar.

Det unika trädäcket kommer att tillverkas på Kindasågen i Kisa.

– Det innebär inga nyanställningar men det är kul för Kinda och sågen i Kisa att få vara med att ta fram en ny produkt och i ett nytänk, säger Fredrik Gustavson.

Trädäcket monteras utan synliga skruvhuvuden på däckets yta och inga lösa föremål kan falla igenom fogen mellan brädorna. Däcket har en ventilerande och dränerande funktion och bräderna kan vid behov vändas, vilket minskar spillet både på brädgården och vid monteringen.

– Vi drog igång tillverkningen i kisa för ett par veckor sedan och nästa vecka kommer produkten att finnas ute i bygghandeln, säger Fredrik Gustavson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!