Sofia Källgren sjöng in julen

Sofia Källgren var gäst i Kisa kyrka när årets julkonsert framfördes i helgen. Traditionella julsånger blandades med kinesisk folksång och musicals inför 400 åhörare.

Sofia Källgren spred ljus och värme i Kisa kyrka.

Sofia Källgren spred ljus och värme i Kisa kyrka.

Foto:

Kinda2002-12-23 09:32

Kisa kyrkokör inledde med Gläd dig o värld av Händel och med text av Watts. Efter klockringningen sjöng kören Ding, Dong som är en engelsk carol, arrangerad av Öhrwall och A Child is Born av Jones med arrangemang av Linden. Lars Tallund presenterade kvällens gäst Sofia Källgren och inför rungande applåder gjorde hon entré. Sofia inledde med att sjunga När det lider mot jul av Liljefors och med text av Otherdal. Sofia Källgren tackade så mycket för en värmande applåd och fortsatte med ledmotivet ur Skönheten och odjuret som är arrangerad av Neglin.
Sofia sade att hon varit i Kina sex gånger och gett konserter tillsammans med bland andra Robert Wells. Hon gav ett smakprov på en kinesisk folksång. Innan den ordlösa Gammal fäbodpsalm gavs presenterade Sofia sin pianist Dan Evermark. Sin utmärkta italienska fick hon ge prov på när hon sjöng Santa Lucia. Christmas Song som framfördes ingår i Sofia Källgrens julshow som gått i Stockolm under december. Kisa kyrkokör sjöng We wish you a merry christmas som även den är en engelsk carol.

Körtrall
Innan Kjell Lönnås Körtrall sjöngs av kören sade Lars Tallund att detta är en mycket bra låt att sjunga för att få koll på vilken kvalité det är på kören. Ur Andersson/Ulveus Kristina från Duvemåla sjöng Sofia Källgren Hemma. Nu tändas tusen juleljus och Ave Maria sjöngs mycket stämningsfullt. Sofia Källgen har medverkat i Phantom of the Opera på Royal Albert Hall i London och ur den framförde hon ett stycke. Anna-Lena Rosen sjöng tillsammans med Sofia Pie Jesu, ur Requiem. Avslutningen av konserten sjöng Sofia Källgren tillsammans med Kisa kyrkokör Jul, jul strålande jul.
Sofia Källgren tackade så mycket för att hon fick komma till Kisa kyrka och att framträda med en sådan begåvad kör. Hoppas att det finns utrymme för lugn och ro, det behöver vi i denna stressade värld. Det är viktigt att julen kommer till oss varje år, avslutade hon. Ett extranummer bjöd Sofia Källgren på, Stilla Natt. En mycket bra och proffsigt arrangerad julkonsert som förhoppningsvis ger mersmak inför kommande kyrkohelger. Största lasset för att ro i land ett sådan här arrangemang hade kantor Lars Tallund och han sade efter konserten:
-Visst det är mycket jobb. Jag är helnöjd, i och med att vi tar ut en entré så går det ihop sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!