SÄ blev kammarrÀttens beslut om sotningen

KammarrÀtten i Jönköping nekar prövningstillstÄnd i Àrendet gÀllande kommunala upphandlingen om sotning i Kinda. Det innebÀr att de gör samma bedömning som förvaltningsrÀtten.

Erik Berg driver Kinda Sotning och tycker det kÀnns bra att KammarrÀtten gick pÄ förvaltningsrÀttens linje och gjorde samma bedömning.

Erik Berg driver Kinda Sotning och tycker det kÀnns bra att KammarrÀtten gick pÄ förvaltningsrÀttens linje och gjorde samma bedömning.

Foto: Max Elofsson

Kinda2020-04-26 22:00

Som vi tidigare har skrivit skulle det i höstas göras en ny upphandling gÀllande sotningen i Kinda kommun. DÀr valde kommunen ett anbud frÄn företaget AB Sotning & Ventilationsservice SmÄland i stÀllet för Kinda Sotning som haft det kommunala uppdraget sedan 1995.

Kinda Sotning menade att kommunen hade begÄtt fel dÀr de bland annat inte tagit del av kvalitetsarbeteskraven som Sotning & Ventilationsservice SmÄland hade skickat in. DÀrmed överklagade de beslutet till förvaltningsrÀtten som i januari gav Kindaföretaget rÀtt.

DÀrefter överklagade SmÄlandsföretaget beslutet till KammarrÀtten i Jönköping, men i mÄndags meddelades att de inte ger nÄgot prövningstillstÄnd i mÄlet.

– Det kĂ€nns jĂ€tteskönt att vi fick rĂ€tt och att domen stĂ„r fast. Nu kan vi börja blicka framĂ„t igen. Det kĂ€nns som att vi har levt i en ovisshet sedan det hĂ€r började i höstas, sĂ€ger Erik Berg pĂ„ Kinda Sotning.

Karin Strid Àr kommunens upphandlingsstrateg och ser positivt pÄ att upphandlingen nu ser ut att gÄ vidare till Kinda Sotning.

– SĂ„ lĂ€nge inga ytterligare överklaganden görs sĂ„ ska de fĂ„ upphandlingen och det tycker jag kĂ€nns bra, sĂ€ger hon.

Sannolikt skrivs en upphandling med Kinda Sotning i maj eller juni och gÀller i tre Är framÄt, med möjlighet till ytterligare tre Ärs förlÀngning.

Morgan Lindfors som driver Sotning & Ventilationsservice SmÄland, har valt att inte kommentera beslutet.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!