Kalmar länstrafik får ny chef – efter 18 år

Kalmar länstrafik får nästa år en ny chef. Christer Holmgren, som tidigare bland annat varit regionens rådgivare i fastighetsfrågor, är det som ska leda organisationen.

Christer Holmgren blir ny trafikdirektör.

Christer Holmgren blir ny trafikdirektör.

Foto: Region Kalmar Län

Kalmar län2019-09-17 11:35

Christer Holmgren har utsetts till ny trafikdirektör och chef för Kalmar länstrafik. 

– Det känns jättespännande och jätteroligt, jag ser verkligen fram emot det här, säger han. 

– Det händer ju mycket spännande utvecklingsmässigt inom det här området med infrastruktur och kollektivtrafik och jag känner en stor ödmjukhet inför att få vara med och bidra till det. 

Christer Holmgren har inte tidigare arbetat med kollektivtrafiksfrågor, men har lång erfarenhet av olika chefsroller inom offentlig verksamhet. Senast kommer han från att ha varit rådgivare i fastighetsfrågor i regionstaben.

– Av kollektivtrafik är det bara som resande jag har erfarenhet. Jag åker en del länstrafik – mestadels tåg. Men det är framförallt lednings- och strategifrågor jag har erfarenhet av, säger Christer Holmgren. 

Sin nya tjänst tillträder han den 1 april, fram tills dess ska han sätta sig in ordentligt i frågorna. 

– Nu gäller det att så mycket det går att läsa på och sätta mig in i det här, samtidigt som jag ju har mitt andra jobb att sköta.

Kommer vi ser några förändringar inom länstrafiken under din ledning?

– Det vore fel att säga att det inte kommer hända något, men vad det skulle vara är för tidigt att säga. Vi vill ju ha ständiga förbättringar, men exakt hur är ingenting jag tittat på dagsläget. 

Den tidigare chefen för Kalmar länstrafik, Karl-Johan Bodell, har haft tjänsten sedan 2002. Han kommer att vara kvar i regionstaben som rådgivare i tåg- och infrastrukturfrågor. Även Karl-Johan Bodell tillträder sin nya tjänst den 1 april 2020.

Den tidigare chefen för Kalmar länstrafik, Karl-Johan Bodell, har haft tjänsten sedan 2002. Han kommer att vara kvar i regionstaben som rådgivare.
Den tidigare chefen för Kalmar länstrafik, Karl-Johan Bodell, har haft tjänsten sedan 2002. Han kommer att vara kvar i regionstaben som rådgivare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!