Minst 9 000 besökare till premiären

Diggiloo-turnén är igång för sommaren. Eksjö blev plats för utomhuspremiären och evenemangets egna kick-off. I Eksjö fick en ortsbo även en egen privat spelning.

Diggiloo gjorde sin premiär utomhus i Eksjö. I Eksjö skedde även evenemangets kick-off.

Diggiloo gjorde sin premiär utomhus i Eksjö. I Eksjö skedde även evenemangets kick-off.

Foto: per.jahnke@me.com

Eksjö2019-07-08 17:27

– Alla förberedelser fungerade jättebra, summerar Lars Persson, som hade ansvaret från kommunens sida att jobba med förberedelserna inför fredagens storevenemang med Diggiloo i Eksjö.

En jätteapparat där olika kommunala verksamheter men framförallt föreningar varit engagerade.

Lars Persson har förutom det första besöket i Eksjö 2011 varit involverade i samtliga evenemang.

– Det har varit vartannat år sedan dess förutom 2015 och 2016 då det var två år i rad. Att det var det berodde på att det var en TV-inspelning i Eksjö och programmet sändes samtidigt som man släppte biljetterna och då blev det Eksjö igen, beskriver han.

Diggiloo har genom åren gett Sjöängen beröm som spelplats.

– Man får in sittplatserna på den släta ytan och har en svag sluttning för gröngräsbiljetter. Alla ser och hör bra och det är obegränsad yta, beskriver Lars Persson.

Hur lyckas man pricka in en perfekt sommarkväll mellan två riktiga regndagar?

– Det blir nog en Eksjöförklaring att det brukar vara bra. Någon enda gång har det regnat men då det kom bara någon skur.

Hur många såg showen?

– Jag kan inte svara exakt antal biljetter men 7 000 sålda biljetter. Och sedan alla barn som går in gratis. Vi är väldigt nöjda, säger han.

Diggiloo hade även årets kick-off i Eksjö med totalt 85 personer.

För Eksjöbon Anna-Grete Grankvist och hennes vänner blev Eksjöbesöket extra speciellt. John Lundvik och Magnus Carlsson underhöll i hennes trädgård då hon vunnit en spelning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om