Avspärrningar efter hot mot butik

En Ica Maxi-butik på Nygatan i Vetlanda evakuerades på tisdagen och polisen spärrade av platsen. Polisen valde klockan 12.45 att beteckna hotet som oseriöst.

Vetlanda2019-06-25 11:52

Polisen fick klockan 11.21 på tisdagen ett larm, vilket gjorde att flera patruller ryckte ut till Ica Maxi i Vetlanda. Enligt uppgifter till Aftonbladet skulle det handla om ett bombhot.

Vetlanda-Posten förklarade att det i ett larm till SOS ska ha talats om att fanns "överhängande fara". Vi var i kontakt med SOS Alarm, som lämnade över allt informationsansvar om händelsen till polisen.

Butiken hade på eget initiativ börjat evakuera personer från butiken när polisen kom till platsen och infarterna till butikens parkering stängdes av för att undvika att fler personer kom nära.

– Vi har fem, sex patruller på plats just nu som jobbar med att hålla folk utanför området, sade Thomas Agnevik, polisen i Östergötland.

Det berörda området bedömdes vara ungefär 100 x 100 meter och sträckte sig mellan Vitalagatan, Prästgatan och Nygatan.

Polisen höll förhör med personer på platsen, sökte igenom lokalerna och gick igenom övervakningsfilmer. Inget farligt föremål hittades i lokalerna och polisen meddelade klockan 12.45 att patrullerna snart skulle lämna platsen. Hotet bedömdes av polisen som "oseriöst".

Vi har utan framgång sökt representanter för Ica Maxi i Vetlanda. Icas presstjänst vill inte kommentera ärendet. De hänvisar till polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!