Man häktad efter fynd på lekplats

En man i 20-årsåldern häktades på fredagseftermiddagen för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, skriver Norrköpings Tidningar.

Polis och nationella bombskyddet tog hand om det misstänkta föremålet på en lekplats i Norrköping.

Polis och nationella bombskyddet tog hand om det misstänkta föremålet på en lekplats i Norrköping.

Foto: Magnus Andersson/TT

Brott2023-08-18 11:35

En man i 20-årsåldern häktades på fredagseftermiddagen för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, skriver Norrköpings Tidningar. Mannen greps vid en lekplats i Lindö i Norrköping under natten till i onsdags.

Han kunde gripas efter att ett vittne slagit larm om en person med ett “avvikande beteende”. På platsen hittade polisen ett misstänkt farligt föremål som senare har bedömts som skarpt.

Polisens bombgrupp har undersökt föremålet. Chefsåklagare Torsten Angervåg har i ett tidigare pressmeddelande sagt att "föremålet skulle ha kunnat utgöra en stor fara för både människor och egendom".

Förutom förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse är mannen misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Han har i förhör nekat båda gärningarna och gör det fortfarande, säger mannens försvarare, advokat Rodney Humphreys, efter häktningsförhandlingen till NT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!